Bosanac u Austriji odgovara Kurzu

Ministre, jedine pokrivene žene koje hodaju po bh. gradovima jesu...

Očigledno da ministar osim u svojoj zemlji traži opasnosti i u susjednim zemljama, kako bi svoje građane plašio pred izbore koji se trebaju odrzati 15. oktobra ove godine, navodi se u reagiranju

Ministre, jedine pokrivene žene koje hodaju po bh. gradovima jesu...

Ahmed Husagić, koordinator za integracije Socijaldemokratske partije Austrije (Sozialdemokratische Partei Österreich/SPÖ), uputio je reakciju na izjavu austrijskog ministra vanjskih poslova Sebastiana Kurza da se "ženama u Prištini i Sarajevu plaća da izađu na ulicu potpuno pokrivene, kako bi promijenile sliku o gradu".
 

Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti:

Zapanjen sam izjavama ministra vanjskih poslova Republike Austrije Sebastiana Kurza. Očigledno da ministar osim u svojoj zemlji traži opasnosti i u susjednim zemljama, kako bi svoje građane plašio pred izbore koji se trebaju odrzati 15. oktobra ove godine. Zbog nedostatka izbornog programa, jedino što mu je preostalo je preuzimanje populističke retorike. Sada izmišlja i priču kako žene u Sarajevu i Prištini bivaju plaćene da hodaju po gradu pokrivene kako bi promjenile sliku grada. Moja čitava porodica, prijatelji i poznanici, kojih je veliki broj a koji žive u Bosni i Hercegovini, nisu upoznati sa takvim slučajevima. Jedino koga možemo vidjeti na ulicama bh. gradova su turistkinje iz arapskih zemalja koje su potpuno pokrivene, a koje u BiH dolaze zbog ugodne klime i prirodnih ljepota. Sumnjam da su one plaćene za to. Ovakvim neistinitim izjavama da je neko plaćen da hoda pokriven ne samo da šteti izgradnji povjerenja u BiH, nego i utiče na podjelu društva i u Austriji. Sigurno je kontraproduktivno ovakvim izjavama stigmatizirati najintegrisaniju zajednicu u Austriji, a to je po svim parametrima bosanskohercegovačka.Jedino sa čime bih se složio sa gospodinom Kurzom je da treba ubrzati proces integracije zapadnog Balkana u EU", navodi u svojoj reakciji Ahmed Husagić.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš