Makedonija protiv podele Kosova

Političke partije u Makedoniji protive se mogućnosti podele Kosova, odnosno menjanja granica između Kosova i Srbije, navode prištinski mediji.

Makedonija protiv podele Kosova

Najveća vladajuća stranka, SDSM, zagovara princip nerazdvajanja granica i unapređenja međususedskih odnosa, piše "Bota sot".

"SDSM se drži principa nemenjanja granica na Balkanu. Politika SDSM-a je orijentisana na integraciju celog regiona, izgradnju prijateljstva, razvoj i unapređenje odnosa s susedima. Samo na ovaj način region može da se ide napred ka razvoju, napretku i prosperitetu, što je u interesu svih građana", rečeno je iz te stranke.

Iz stranke Albanaca Demokratske unije za integracije DUI kažu da o ovakvim temama ne treba razgovarati jer je region na putu za integraciju u evroatlantske strukture.

"Predsednik te stranke Alji Ahmeti je govorio nekoliko puta na ovu nametnutu temu o menjaju granica, rekavši da je region trenutno na pravom putu ka miru, bezbednosti, stabilnosti i evroatlantskih integracija i ekonomskog razvoja i da zbog toga scenariji koji mogu da promovišu domino efekat širom regiona, ne treba da se odvijaju u javnom diskursu", saopšteno je iz stranke DUI.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš