Liht: Zašto Srbija ne podrži viznu liberalizaciju Kosova?

Predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht istakla je da je važno da Srbija istupi sa drugačijim stavom u kojem će pokazati da se neće boriti samo za sebe, nego i za region, i da u regionalnom okviru pokaže da može da bude kooperativna i spremna na ustupke, javlja Tanjug.

Liht: Zašto Srbija ne podrži viznu liberalizaciju Kosova?

“Što ne bismo podržali viznu liberalizaciju sa Kosovom, jer nam to čini više dobrog, nego zlog, ako EU bude napravila i taj korak prema Kosovu i učini da se to društvo oseća delom šire celine”, upitala je Liht u onlajn panel diskusiji „Srbija i Evropska unija, saradnja u doba korone“, u organizaciji Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji i Radne grupa za poglavlje 31 (Zajednička spoljna, bezbednosna i odbrambena politika).

Ona je, između ostalog, napomenula da ako “hoćemo ozbiljno da radimo na evropskim integracijama Srbije i regiona, ako nam je stalo da se menjamo, onda moramo sebi da postavljamo pitanje šta možemo da učinimo za Evropu i svet, a ne samo šta Evropa može da učini za nas".  

U panel diskusiji učestvovali su i potpredsednik Evropskog pokreta u Srbiji Vladimir Međak, vanredni profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu Filip Ejdus i novinar Boško Jakšić.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš