Ledeni talas traje do srijede, a onda ponovo stiže početkom februara

U Srbiji je juče izmerena najniža temperatura od 1961. godine. Prema riječima meteorologa Nedeljka Todorovića, u Sjenici je zabilježeno čak minus 27 stepena, a nezvanično, temperatura na Pešteri išla je i do minus 33. Dramatično niske temperature zahvatile su cijelu Srbiju.

--

“Temperature su svuda u zemlji niske, oko minus 20 stepena. Polako bi trebalo da počne da popušta temperatura. Biće snijega, ali neće biti vjetra koji je odgovoran za stvaranje snježnih nanosa. Ledeni talas će se ponoviti bar još jednom početkom februara”, kaže za “Blic” Todorović.

Ledene epizode mogle bi da se ponovo i u martu, ali u blažem obliku, kada nas sredinom mjeseca očekuje oproštajni sneg, prema riječima sagovornika “Blica”.

Šta da radite ako promrznete

Ako promrznete, postepeno se zagrevajte, nemojte odmah ići pod mlaz vrele vode, savetuje Radmila Šehić, lekarka Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Ona dodaje i da treba piti mlake čajeve, a ne vrele da bi se organizam privikao i zagrejao. Također, ne treba trljati rukama prste na nogama jer ih možete povrediti.

Iako vam je hladno, nemojte da budete u direktnom kontaktu s grejnim tijelom.

Tagovi:zima

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš