Kamberi pitao ministre da li su identifikovane ubice mladića u kafiću „Panda“

Predsednik poslaničke grupe Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka Šaip Kamberi pitao je ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina i ministarku pravde Maju Popović da li su identifikovani počinioci zločina u kafiću „Panda“ u Peći 1998. godine, kada su ubijena šestorica srpskih mladića, i da li će protiv njih biti podignuta optužnica.

Kamberi pitao ministre da li su identifikovane ubice mladića u kafiću „Panda“

Video možete pogledati ovde.

On je rekao da su do 2013. godine porodice ubijenih bile uverene da su taj zločin počinili Albanci, ali je naveo da je te godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio u emisiji „Teška reč“ da zločin u „Pandi“ nisu počinili Albanci i da će javnost biti zgrožena kada se bude otkrila istina.

Kamberi je rekao da 23 godine nakon zločina u kafiću „Panda“ i nekoliko godina nakon izjave predsednika Vučića da je gotovo siguran ko je odgovoran za ovaj strašan zločin javnost i dalje očekuje istinu o tome ko je i zbog čega 14. decembra 1998. godine ubio šestoricu, a ranio 15 mladića.

Šef poslaničke grupe Socijalistička partija Srbije Đorđe Milićević rekao je da tragedije kao što je ona koja se desila u Peći u kafiću „Panda“ „ne smeju da se iskoriste u političke svrhe“.

„Želim u ime poslaničke grupe SPS da se izvinim, pre svega porodicama žrtava, što je na ovakav način zloupotrebljena ova tragedija zarad političkog populizma i političkog marketinga“, rekao je Milićević.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

Korona virus Statistika

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš