Jovanović: Pozvan sam i idem na komemoraciju u Srebrenici

Predsjednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović potvrdio je za N1 da će 11. jula otići na komemoraciju u Srebrenicu, da je dobio poziv i da je to njegova ljudska potreba.

Jovanović: Pozvan sam i idem na komemoraciju u Srebrenici

Gostujući u Pressingu N1 televizije, Jovanović je istakao da ranije nije išao u Potočare.

"Ja sam podržao odlazak Vučića prošle godine i žao mi je zbog onoga što se tamo desilo. Pravim razliku između ljudi koji se tamo okupljaju jer su izgubili svoje najbliže i onih koji u toj nesreći pronalaze energiju za svoju politiku. Žao mi je što se politizuje 11. juli."

Prema njegovim riječima, odluka da državni vrh Srbije nije poželjan u Srebrenici donijeta je ranije kako bi se vratio neki mir.

“To je tako predstavljeno kod nas u javnosti. To je odluka da se ne zovu na komemoraciju u Potočare politički predstavnici koji bi bili povod za neki sukob zbog svojih stavova. Mislim da je to sve loše, ali sve što je rekao Vučić meni je prihvatljivo. Ako je njihova želja da naši lideri tamo ne idu, onda to treba poštovati. Moja ljudska potreba je da se borim protiv zla, gdje god mogu i kad god mogu", dodao je Jovanović.

Istakao je da je njegova politička obaveza da se pojavi u Srebrenici i pošalje poruku da u Srbiji postoji razumijevanje za bol i nesreću tih ljudi.

"Isto tako postoji spremnost i snaga da gradimo odnose da trajno očuvamo mir, da čuvamo sjećanje na Srebrenicu kako se više nikada ne bi ponovila."

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš