Jovanović optužio SPC za događaje u Crnoj Gori i Srbiji

On je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, jer trenutno je u Sarajevu, naveo da su neredi i napadi u Crnoj Gori, koje predvodi crkva, poruka i Srbiji da ne pokuša da odmakne dalje od Gazimestana, da je zločinačka družina i dalje u punoj snazi sa uporištem i u srpskom i u crnogorskom društvu, riješena ”da nas ponovo uvede u građanske sukobe”.

Jovanović optužio SPC za događaje u Crnoj Gori i Srbiji

“Zakon o slobodi vjeroispovesti je pitanje crnogorskih institucija i države. Crna Gora je suvjerena država i niko nema pravo da je svjesno destabilizuje. To što radi crkva u Crnoj Gori sramota je za nju kao vjersku zajednicu. Umjesto pomirenja, suživota, crkva danas huška dok poziva na vjeru”, smatra Jovanović.

Po njegovim riječima crkva koristi religijska osjećanja bezobzirno rizikujući sukobe sa drugim narodima.

“Crkva je danas produžena ruka Rusije i nacionalističkih krugova koji imaju zadatak. I taj scenario znamo. Isti oni koji su 2016. tokom pokušaja puča u Crnoj Gori pitali da li treba odmah isto uraditi i u Srbiji, stvarajući haos po crnogorskim gradovima danas šalju poruku vlastima u Srbiji šta ih čeka ako krenu u rješavanje Kosova. Crkva danas kune Mila Đukanovića kao što je 2001. klela nas, 2003. ubijala, kao što zbog razgovora sa Albancima i pokušaja historijskog i za sve sudbinskog dogovora od 2013. proklinje Aleksandra Vučica i Vladu Srbije”, naglasio je Jovanović.

On poručuje “moramo shvatiti da smo ratovali i ginuli za pogrešne ciljeve i pokušati da iskoračimo iz rovova u kojima se gledamo samo kroz nišan”.

Izvor: (sandzakpress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš