HAOS u Rožajama: Masovne tuče, hapšenja?!

IZBORI u Crnoj Gori UŽIVO: Tuče i incidenti!

Dramatično na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori - na šest biračkih mesta u Rožajama izbila masovna tuča zbog čega je navodno prekinuto glasanje. Policija kaže da nije bilo masovne tuče, već samo vređanja.

IZBORI u Crnoj Gori UŽIVO: Tuče i incidenti!

Zbog teških incidenata intervenisalo je nekoliko desetina pripadnika Uprave policije.

"Pozivamo sve predstavnike političkih partija da se uzdrže od nasilja i Specijalno državno tužilaštvo da preduzme hitne radnje", saopšteno je iz Centra za monitoring.

Međutim , policija je nešto kasnije saopštila da na biračkim mestima u Rožajama nije bilo masovne tuče.

Privedeno je više osoba, od kojih jedna zbog vređanja predsednika opštinskog odbora, a ostali zbog ometanja glasača. Tužilac ih je sve pustio jer nema elemenata krivičnog dela.

"Netačna su saznanja plasirana u medijima da je došlo do više masovnih tuča na biračkim mestima u Rožajama. U Rožajama je sve za sada mirno", saopšteno iz je Uprave policije.

U saopštenju se ističe da je bilo samo jedno narušavanje javnog reda i mira.

"Kada je A.D. iz Rožaja, ispred glasačkog mjesta 'OŠ 25. maj' u Rožajama, uputio uvredljive riječi predsedniku Opštinskog odbora DPS-a, B.K. iz Rožaja", ističe se u saopštenju.

Službenici Odeljenja bezbjednosti Rožaje su o događaju upoznali državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama koji se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog dela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, već da se radi o prekršaju.

Protiv A.D. će stoga Sudu za prekršaje biti podneta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru – drsko ponašanje, kazali su iz Uprave policije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš