Zulfer Bahtijari pravi je primer humanosti: Da nije bilo njega još jedan život u Srbiji bio bi izgubljen

Skinuvši svoju zaštitnu masku, Zulfer se sagao do čoveka i bez razmišljanja mu pružio pomoć putem veštačkog disanja.

Zulfer Bahtijari  pravi je primer humanosti: Da nije bilo njega još jedan život u Srbiji bio bi izgubljen

Jutros su Beograđani prisustvovali nemiloj sceni u gradskom naselju Borča. Negde oko 07:15 jutros, jedan čovek je pao na ulici u centru Borče.

Scena nimalo nije bila prijatna, gospodin koji je pao na ulici, prestao je da diše. Sve je delovalo kao da muškarac ima neku vrstu hroničnog napada, a kasnije se, prema informacijama do kojih smo došli, ispostavilo da je došlo do srčanog zastoja. 

Sugrađani koji su se našli u blizini bili su zgranuti celokupnim događajem i nisu znali šta da učine, a onda se kroz čitavu gužvu probio farmaceut iz lokalne apoteke Zulfer Bahtijari koji se spustio do nesrećnog čoveka ne bi li mu pomogao.

Skinuvši svoju zaštitnu masku, Zulfer se sagnuo pored čoveka i bez razmišljanja i oklevanja mu pružio pomoć putem veštačkog disanja, uz to primenjujući tehniku masiranja srca.

Mnogi bi se složili da je takav potez bio sulud, ali njegova brza reakcija je postala simbol nade, a ujedno i dokaz ljudskosti i nesebičnosti, koji potencijalno leži u svakome od nas. Da li je taj potez, obzirom na situciju pametan, ne znam, ali znam da je ljudski. Nadam se da će komšija biti dobro i nadam se da ćemo uspeti da zadržimo ljudskost koju je jutros pokazao mladi farmaceut - navodi jedan od očevidaca.

Sugrađanin kome je juče pozlilo je srčani bolesnik i njegovo opšte stanje je stabilno.

Zulfer Bahtijari na pitanje jednog od sugrađana, da li bi ponovo učinio isto, odgovorio je "naravno i to bez razmišljanja".

- Nije me iznenadilo što mi je rekao da bi to opet učinio, jer verujem da bi. Naš komšija, čovek - saopštava jedan od komšija.

Srbija kao i celokupan svet nalazi se u teškoj situaciji, a ovi mali heroji u svakom mestašcetu, veliki su dokaz da se od humanosti nikada ne odustaje, pa čak ni onda kada se mnogo rizikuje. 

Zulfer Bahtijari je poreklom iz Gore, selo Radeša.

 

 

Izvor: (srbijadanas.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš