EU potpisuje ugovor vredan 5 miliona evra za podršku u borbi protiv korona virusa na Kosovu

Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova, potpisaće danas ugovor vredan 5 miliona evra za hitne potrebe Kosova u borbi protiv pandemije virusa KOVID-19.

EU potpisuje ugovor vredan 5 miliona evra za podršku u borbi protiv korona virusa na Kosovu

Ovaj ugovor će obuhvatiti snabdevanje specijalizovanom laboratorijskom opremom i predmetima za zaštitu i tretman KOVID-19, za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra u Prištini.

Paket sadrži respiratore/ventilatore, pumpe za infuziju i pumpe za infuziju sa špricom, ambulantna vozila, oksimetre za merenje pulsa na prstu i oksimetre za puls, monitore za pacijente, defibrilatore, elektrokardiografe i bolničke krevete.

U saopštenju se navodi da u slučaju da neke od gore navedenih stavki ne budu dostupne, biće nabavljene zalihe drugih neophodnih stvari kao što su testovi, cevčice, maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju. Ovo će biti nabavljeno preko Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), koja će biti drugi potpisnik ovog ugovora. Potpisivanju ugovora prisustvovaće kosovski premijer Aljbin Kurti i Arbena Vitia, kosovski ministar zdravlja.

Ceremonija će biti održana preko virtuelne platforme za sastanke.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš