EU lideri počeli samit, Mogerini će izvestiti o dijalogu

EU lideri okupljeni na samitu u Briselu počeli su raspravu o spoljnoj politici u okviru koje se očekuje i razgovor o Zapadnom Balkanu.

EU lideri počeli samit, Mogerini će izvestiti o dijalogu

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini bi trebalo da izvesti šefove vlada i država EU o stanju u dijalogu Beograda i Prištine, saznaje Tanjug u Evropskom savetu.

"Visoka predstavnica će zatražiti podršku EU lidera za posao koji obavlja u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine", navode izvori iz Saveta.

Diplomatski izvori su potvrdili da je pitanje dijaloga Beograda i Prištine stavljeno na dnevni red poslednjeg sastanka lidera EU u 2018. godini na zahtev kiparskog predsednika Nikosa Anastasijadisa.

Navodi se da nije isključeno da će pored pitanja dijaloga EU lideri tokom večere osvrnuti i na takse koje je Priština uvela na robu iz Srbije čije je povlačenje EU tražila u više navrata.

Istovremeno, u sedištu EU za Tanjug kažu da se u petak, nakon odluke koju treba da donese kosovski parlament o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, treba očekivati i reakciju Unije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš