Đukanović stiže danas u Prištinu, dodeliće mu priznanje zbog pomoći građanima tokom rata na Kosovu 1999. godine

Prištinu u dvodnevnu zvaničnu posetu Kosovu, na poziv predsednice Vjose Osmani, a njemu će biti uručeno "Međunarodno priznanje za ljudska prava", koje mu je dodelio prištinski Koledž AAB, zbog, kako je saopšteno, "pomoći građanima tokom rata na Kosovu 1999. godine".

---

"Nakon ceremonije dočeka uz najviše vojne i državne počasti, predsednik Đukanović i predsednica Osmani imaće tet-a-tete razgovor, koji će nastaviti na susretu delegacija Crne Gore i Kosova", saopšteno je iz Službe za informisanje predsednika Crne Gore.

Đukanović će uz prisustvo Osmani zasaditi drvo prijateljstva u bašti Vladinog kompleksa i pokloniti se zajedno s njom pred spomenikom posvećenom Nestalim osobama.

"U nastavku pojete, predsednik Đukanović će imati susret i sa predsednikom Skupštine Kosova Gljaukom Konjufcom", piše u saopštenju.

Navodi se da će u odsustvu premijera Aljbina Kurtija, potpredsednici Vlade prirediti zvanični ručak u čast Đukanovića.

"Predsednik Đukanović će se sastati i sa gradonačelnikom Prištine, i sa predstavnicima opozicionih parlamentarnih partija. Predsednica Vjosa Osmani Sadriu prirediće svečanu večeru za predsednika Đukanovića i crnogorsku delegaciju", piše u saopštenju.

Iz Službe za informisanje predsednika Crne Gore su rekli da će drugog dana posete, Đukanović obići bazu Kfora, održati predavanje na AAB koledžu i učestvovati na Biznis forumu u organizaciji počasnog konzula Crne Gore na Kosovu.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš