Đukanović: "Otvoreni Balkan" ne počiva na evropskim standardima

Predsednik Crne Gore i lider DPS Milo Đukanović smatra da autori regionalne inicijative Otvoreni Balkan artikulišu političko nezadovoljstvo procesom evropskim integracija, uz napomenu da je opravdana rezignacija u državnim politikama Srbije, Albanije i Severne Makedonije, prenosi RTCG.

Đukanović: "Otvoreni Balkan" ne počiva na evropskim standardima

"Inicijativu vidim kao predlog alternativnog modela saradnje, umesto saradnje na evropskoj platformi. Nama ne treba alternativa Evropi nego članstvo u EU", istakao je Đukanović.

Đukanović dodaje da nema sumnje da će SPC biti umešana u politički život i podsetio da je Evropski parlament ove godine usvojio rezoluciju u kojoj spominje SPC kao promoter Rusije u regionu.

On pozdravlja odluku Sinoda SPC koji je zabranio episkopima uplitanje u dnevnu politiku, ali da sveštenici i dalje kunu ljude u porodicama.

"Takvi ljudi dolaze kod mene. Kunu ih ako imaju takav ili ovakav politički stav. Biće potrebno malo više od jednog proglasa. Biće potrebno da se temeljno rekonstruiše sveštenička mreža SPC jer znamo da je prethodno vreme donelo jednu veoma lošu praksu, dovelo je do toga da su sveštenici SPC lica koja su prethodno učestvovala u raznim ratnim pohodima širom Jugoslavije koji su podržavaoci ili čak i akteri počinjenih zločina i koji misle da ih sveštenička odora štiti", naveo je Đukanović.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš