Đukanović: Nacionalisti imaju pravo da me mrze što im kradem iluziju „Velike Srbije“

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je tokom pres konferencije povodom posjete svog hrvatskog kolege Zorana Milanovića odgovarajući na pitanja novinara prokomentarisao medijsku kampanju koju su srpski mediji pokrenuli protiv njega i politike koju vodi.

Đukanović: Nacionalisti imaju pravo da me mrze što im kradem iluziju „Velike Srbije“

"Mislite na poruke "Milo lopove" - uvijek sam ih doživljavao na isti način. Nacionalisti imaju pravo da me optužuju zato što im kradem iluziju, a iluzija je "Velika Srbija". Smatraju me odgovornim za to što smo spriječili da budu dobri izvršioci tuđeg projekta 2016. godine. Vjerovatno me smatraju odgovornim što pokušavaju da zloupotrijebe pitanje vjere i iskoriste je za velikosrpske ideje. To će biti neko moje krivično djelo u produženom trajanju. Stojim na braniku takvom planu. Mislim da smo testirali 90-ih što je završilo tragedijom, ako smo glupi dozvolićemo da se to ponovi“, naglasio je Đukanović.

Mogu, kako je dodao, da se ljute koliko hoće, ali postojan je u namjeri da brani što su temeljne vrijednosti Crne Gore.

„Želimo modernu i evropsku, a ne teokratsku državu. Branimo evropski sistem vrijednosti i sve dok smo na toj platformi osjećam se vrlo ugodno. Jasno je da me kvalifikuju kako me kvalifikuju zbog toga, a ne nekih ličnih svojstava“, rekao je Đukanović.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš