Drašković: Od naroda se i dalje skriva istina o zločinima Miloševićevog režima na Kosovu

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković rekao je da se i dalje "krivotvore zbivanja iz 90-ih godina i od naroda skriva istina o zločinima Miloševićevog režima po Kosovu, u Bosni i Hrvatskoj", i ocenio da je rizično i neutemeljeno reći da je Srbija demokratska zemlja sve dok je, kako je rekao, "u okovima nerasformiranih Miloševićevih službi bezbednosti", objavio je Tanjug.

Drašković: Od naroda se i dalje skriva istina o zločinima Miloševićevog režima na Kosovu

Drašković je za "NewsMax Adria" rekao da posle promene 5. oktobra 2000. godine napravljena koalicija sa temeljima državnog terorizma Slobodana Miloševića.

Na konstataciju da je SPO deo vladajuće koalicije, Draškovih je odgovorio da SPO pokušava da utiče koliko može da se takvo stanje promeni. On je rekao da je ta stranka u vladajućoj koaliciji jer ona formalno vodi Srbiju ka EU, mada je, prema njegovoj oceni, taj voz sve bliži Moskvi i Pekingu.

Na pitanje šta bi savetovao predsedniku Srbije pred sastanak sa predstavnicima Prištine u Beloj kući, Drašković je odgovorio da su razgovori o konačnom statusu Kosova vođeni u Beču pre 14 godina i da je izaslanik Marti Ahtisari tada izasao sa nametnutim rešenjem, pošto dogovor nije postignut.

Na pitanje da li je predsednik Srbije u poziciji da odbije susret sa predsednikom SAD, Drašković je odgovorio da to nije pametno jer je obaveza državnika da pregovara.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš