Đilas pisao Vučiću: “Zaustavi se dok ne bude prekasno”

“Srbija danas funkcioniše, ne zbog tebe i tvojih konferencija za štampu, već zbog ljudi koje ova zemlja ima”, ocijenio je predsjednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas u Otvorenom pismu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Đilas pisao Vučiću: “Zaustavi se dok ne bude prekasno”

“Funkcioniše zahvaljujući zdravstvenim radnicima, medicinskim sestrama i tehničarima, lekarima, zaposlenim u prodajnim lancima, apotekarima, pekarima, vozačima i svima onim ljudima koji se svakoga jutra probude i odu da rade, ne štedeći sebe”, istakao je Đilas.

“Funkcioniše zahvaljujući roditeljima koji uče sa svojom decom, volonterima koji pomažu svima kojima je potrebna pomoć. Srbija funkcioniše Aleksandre Vučiću zahvaljujući ljudima koji u njoj žive, a ne onima koji su na vlasti”, poručio je Đilas.

“Mesec dana ćutimo na svo tvoje neznanje, greške, neodgovornost, napade na građane Srbije, na penzionere, na naše državljane koji žive u inostranstvu, na nas iz opozicije”, ocijenio je Đilas.

Kako je precizirao, ti napadi dolaze, kako od Vučića, tako i od njegovih “plaćenih novinara, analitičara” i skoro svih medija koje on lično kontroliše.

“I svaki put kažemo da ćemo o odgovornosti za greške koje su načinjene govoriti kad sve prođe, jer je sada vreme da se borimo za živote ljudi”, naglasio je Đilas.

I bez obzira na sve, dodao je predsjednik SSP, “opet smo, po tvom nalogu, meta izopačenih mozgova tvojih saradnika koji tvrde da želimo da broj mrtvih bude kao u Italiji i Španiji”.

 

“Tome pomažeš i ti sam, tvrdeći da bi prihvatanjem našeg predloga o sat vremena šetnje za penzionere beogradska groblja bila premala za sahranu svih koje bi tih sat vremena šetnje ubilo”, poručio je Đilas u pismu Vučiću.

“Svaki dan urlaš na građane, jer te navodno, ne slušaju dovoljno i ne sede po kućama. To nije tačno”, smatra Đilas, koji podseća na hronologiju različitih izjava predstavnika vlasti i njima bliskih stručnjaka u proteklih 20 dana.

“Prvi put ću ti reći javno: to što izjavljujete je potpuno bolesno i poremećeno govori o vašem moralu i neodgovornosti prema državi i narodu! Doći će dan kada ćete biti pozvani na odgovornost, mnogo pre nego što mislite”, uvjeren je Đilas.

“Zar je trebalo Kinezi da dođu da shvatiš da moraju svi da se testiraju i da tako sve vreme rade Korejanci, Italijani, Nemci, Španci, Francuzi, samo mi ne”, ukazao je Đilas, koji misli da je “džabe medicinskim radnicima aplauz u 8 kad leže bolesni”.

“Nema preče i svetije stvari nego da sačuvamo svaki život. Ničiji ostanak ili dolazak na vlast ne mogu biti vredniji od ljudskih života”, predočio je Đilas.

“Zaustavi se dok ne bude prekasno”, naglasio je Đilas u pismu Vučiću i ocijenio da naćin njegove vladavine “već ima ogromnu cenu”.

“Skloni se u stranu, pusti ljude koji znaju posao da odlučuju i pričaju. I zapamti već jednom da onaj ko voli svoju otadžbinu, on je ne deli”, napisao je Đilas i istakao da “nam je potrebno jedinstvo”.

“Ako ga vlast i dalje bude narušavala, na nama građanima je da je sačuvamo. Uradimo sve da se sačuvamo da bi sutra, svi zajedno, naučeni na sopstvenim i tuđim greškama, napravili od Srbije bolje i humanije mesto za život”, zaključio je Đilas u pismu Vučiću.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš