Burekdžija u Novom Pazaru pronašao i vratio vlasnici novčanik pun eura

Buregdžinica Aida u Novom Pazaru poznata je po najboljem bureku u gradu, od juče i po poštenim radnicima.

Burekdžija u Novom Pazaru pronašao i vratio vlasnici novčanik pun eura

Junak ove priče je buregdžija Sehadet Ferati, on je jučer u buregdžinici u kojoj radi, na stolu, pronašao novčanik sa većom sumom novca, i odmah ga vratio njegovoj vlasnici. Kaže tako je vaspitan, a i novac je verovatno s mukom zarađen.

“Tako sam i vaspitan, al ii gazda buregdžinice strogo zahteva da sve što se pronađe se prijavi, kako bi se našao vlasnik zaboravljenog. I taj novac je neko s mukom zaradio, sva dokumenta su bila unutra. Meni ne treba tuđa muka, nije sve u novcu”, rekao je ovaj pošteni nalazač.

Vlanica izgubljenog novčanika, nastavnica Hajrija Gegić nije verovala da će joj novčanik vratiti onaj ko ga pronađe, obzirom da je unutra bila, za ovo teško vrijeme, pozamašna suma novca.

“Znate kako vas novac koji izgubite preseče. To je ušteđevina, bilo je par stotina eura. Za pola sata su došli do mog broja i pozvali me da dođem po novčanik u njihovu buregdžinicu. Malo je danas ovako poštenih i dobrih ljudi. Puno sam im zahvalna na ovom gestu”, rekla je vlasnica novčanika Hajrija Gegić.

Poštenom nalazaču koji je odbijao lijepu nagradu od Hajrije, ona je krišom ostavila 1.000 dinara, ali Sehadet Ferati i vlasnik buregdžinice Aida nisu željeli ni to da uzmu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš