Beograd: Muslimani danonoćno stražare ispred objekta kako bi spriječili rušenje

Za sutra u 8 časova ujutru zakazano rušenje versko kulturno – obrazovnog objekta u Zemun Polju

---

Protekla dva dana dešava se prava drama u beogradskom naselju Zemun polje. Muslimani ovog dela Beograda danonoćno stražare ispred svog verskog objekta kako bi sprečili njegovo rušenje.

Pored stava i odluke Islamske zajednice Srbije da će u pravnim okvirima braniti svoje potrebe i namere, stiglo je rešenje da se verski, a ujedno i kulturno – obrazovni objekat koji je u izgradnji naprosto sruši.

Molitveni prostor u okviru kojeg je i prostor za veronauku dece (a ne komercijalni, poslovni prostor ili ugostiteljski objekat) koji se nalazi u kraju sa dominantnom muslimanskom populacijom, nije na zemljištu na kojem je planirana izgradnja saobraćajnice, bolnice, fabrike. Iz nekog neobjašnjivog razloga nekome je zasmetao.

Muftija sremski i glavni imam Medžlisa Zemun, Emin ef Zejnulahu, poziva sve muslimane da se odazovu i sutra svi zajedno, mirno i dostojanstveno, legalnim i legitimnim sredstvima da zaštitimo mesto, Allahovu kuću, napravljenu sa namerom veličanja Jednog Jedinog Vladara – Allaha Uzvišenog.

“Ima li većeg naslnika od onoga koji brani da se u Allahovim hramovima ime Njegovo spominje i koji radi na tome da se oni poruše?”

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš