Vučić i Nikolić zadali težak udarac Dodiku…

BEOGRAD GORI: Ovo je kraj Republike Srpske…

Predsjednik i premijer Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, saopštili su da nisu pružili podršku za održavanje referenduma u Republici Srpskoj (RS), ali ni na koji način nisu željeli da utiču na promjenu političkih stavova legitimno izabranih političara u RS povodom održavanja referenduma.

BEOGRAD GORI: Ovo je kraj Republike Srpske…

Nikolić i Vučić sastali su se u zgradi Predsjedništva Srbije s članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, predsjednikom RS Miloradom Dodikom, predsjednicom Vlade RS Željkom Cvijanović i predsjednikom Srpske demokratske stranke Mladenom Bosićem.

Vučić je izašao iz zgrade Predsedništva Srbije u 15.55 sati. Osnovna tema razgovora bila je očuvanje stabilnosti i mira u regionu.

Nikolić i Vučić istakli su da je politika Srbije poštovanje teritorijalnog intergiteta BiH, kao i integriteta entiteta Republike Srpske.

Vučić i Nikolić osudili su organizovane napade koji iz pojedinih zemalja regiona stižu protiv Srbije i srpskog naroda, kao i licemjerno ćutanje i pravljenje lažnih simetrija i ravnoteža od strane strane značajnog dijela međunarodne zajednice.

Nikolić i Vučić nisu pružili podršku, ali ni na koji način nisu željeli da utiču na promjenu političkih stavova legitimno izabranih političara u Republici Srpskoj povodom održavanja referenduma.

Referendum o Danu RS najavljen je za 25. septembar.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš