Autobus iz Severne Makedonije izgoreo u Bugarskoj, poginulo 46 putnika, među njima 12 dece

Najmanje 46 ljudi, većinom turista iz Severne Makedonije, poginulo je pošto se zapalio autobus na auto-putu u zapadnoj Bugarskoj, saopštili su zvaničnici. Među žrtvama su i deca, a sedmoro preživelih je prebačeno u bolnicu zbog opekotina.

Autobus iz Severne Makedonije izgoreo u Bugarskoj, poginulo 46 putnika, među njima 12 dece

Prema nezvaničnim informacijama, među 46 osoba koje su poginule je 12 dece, među njima i dvoje blizanaca.

Bugarsko ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je u nesreći na auto-putu kod Strume, oko dva sata posle ponoći, poginulo 46 ljudi, prenosi Rojters.

Zvaničnik bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova Nikolaj Nikolov izjavio je za nacionalnu televiziju da je sedam osoba sa opekotinama prebačeno kolima hitne pomoći u bolnicu "Pirogov" u Sofiji. Najmlađi pacijent ima 15 godina.

"Autobus se prevrnuo i zapalio, ili se zapalio pa se prevrnuo", izjavio je Nikolov.

U autobusu su bile 53 osobe.

Kao moguće uzroke nesreće autobusa sa severnomakedonskim tablicama u Bugarskoj, direktor bugarske policije Borislav Sarafov naveo je "grešku vozača ili za sada neutrvđenu tehničku neispravnost" vozila.

Bugarskih ministar unutrašnjih poslova Bojko Raškov rekao da je zaštitna ograda autoputa probijena i da je požar u autobusu možda izbio kao posledica kontakta vozila sa ogradom, prenosi agemcija MIA.

Ministar Raškov je u međuvremenu izjavio da je ustanovljeno da su tela svih poginulih imala teške opekotine, preneo je BBC.

Prve informacije govore da u autobusu nije bilo bugarskih državljana.

Iz Skoplja je stigla potvrda da se premijer Severne Makedonije Zoran Zaev uputio u Bugarsku i da su sa njim krenuli ministar zdravstva Venko Filipče i ministar spoljnih poslova Bujar Osmani.

Zajev je potvrdio da su se ka Bugarskoj uputili i pripadnici severnomakedonskih nadležnih službi, a bugarska BTA je javila da su i bugarski predsednik Rumen Radev i premijer Stefan Janev na mestu tragične nesreće.

Janev je potvrdio novinarima da je istraga u toku i uputio je izraze saučešćea porodicama nastradalih.

"Dogodila se strašna tragedija, nemam ništa dobro da kažem. Ostavimo istražne organe da obave svoj posao", poručio je Janev.

Autobus, koji se vraćao iz Istanbula, sinoć oko 9 sati prešao je granicu na prelazu Kapetan Andrejevo, a bugarski mediji su preneli da se nesreća dogodila jutros oko 3 sata na autoputu Sofija-Blagojevgrad, kod mesta Bosnek, na 31. kilometru od Sofije.

Na ovom delu autoputa dogodila se teška saobraćajna nesreća 1996. godine u kojoj je poginulo 16 ljudi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš