Alarmantno na Pešteri, prva žrtva smrzavanja

Cijelu noć trajala je akcija spasavanja zavijanih vozača i putnika, na državnom putu IB 29 Aljinovići-Sjenica-Novi Pazar, na dionici Brnjica-Duga Poljana.

Alarmantno na Pešteri, prva žrtva smrzavanja

Novopazarski putari i vatrogasci su iz automobila koji su bili zaglavljeni i zavijani u snijegu, oslobodili majku sa četvoro djece. Iz okova mećave spasena je i beba stara 15 dana. Prema prvim informacijama, djeca su dobro.

Radovan Čvorović, čije je beživotno tijelo pronađeno u zavijanom automobilu u reonu sela Branjice kod Sjenice, umro je od posljedica smrzavanja, izjavio je lekar Doma zdravlja Sjenica Sanjin Mehmed Bašić.

“Čovjek je išao na kontrolu kod doktora u Sjenicu, a u povratku je njega i njegovog prijatelja koji ga je vozio uhvatila mećava. Auto su parkirali sa strane i vozač je otišao da traži pomoć, dok je Čvorović ostao u automobilu koji nije mogao da napusti usled svog zdravstvenog stanja. Tako se i smrzao”, rekao je Bašić, koji je bio na licu mjesta.

Kako kaže, vozač automobila Lada niva krenuo je po pomoć, naišao na putare i objasnio da je u autu ostao bolestan čovjek, međutim, kada su stigli do njega, već je bilo kasno.

“Bio sam na licu mjesta, sa putarima i vatrogascima, negde oko tri poslije ponoći, ali sam mogao samo da konstatujem smrt. Čovjek je preminuo od hipotermije”, dodaje Bašić.

Doktor je rekao da je i vozač automobila rizikovao svoj život, jer je u mećavi tražio putare.

Izvor: (sandzacke.rs)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš