Ako Tači bude predsednik, neko od Srba "podmazan"

Hašim Tači ne može da bude predsednik Kosova bez podrške Srba, a ako bude to znači da će neko na liniji Beograd - Priština imati koristi, kaže Rada Trajković.

Ako Tači bude predsednik, neko od Srba "podmazan"

Kako je rekla u Kažiprstu, Tači nema ni podršku SAD, a sada na sve načine pokušava da dođe do predsedničke pozicije, zbog suda za zločine OVK.

"Nedavno je doleteo iz Amerike, gde je tražio pomoć za novo imenovanje, a bio je i u Nemačkoj gde je pokušavao da izgladi odnose nakon afere BND na Kosovu," kaže Rada Trajković.

Kako je rekla, izbor predsednika Kosova je i jedan od četiri bezbednosna rizika koji postoje na teritoriji Kosova i Metohije, koje "ulazi u veoma opasan period".

"Nemiri su strahoviti i pred nama su veliki izazovi - osim izbora predsednika, tu su i veliki protest opozicije 17. februara, javna i transparentna pojava Islamske države na Kosovu, kao i sprovođenje srpskih izbora na teritoriji KiM," kaže Rada Trajković. 

Ona je istakla i da Evropska unija nema snažnu ulogu, niti uticaj na kosovske Albance.

"Kada je dolazio (Johanes) Han, nigde nije bilo takvo nipodaštavanje prema njemu kao u Prištini. Opozicija je bila prisutna radi reda i potpisivanje sporazuma nema nikakvu težinu, jer su oni već doneli odluku da ZSO neće prihvatiti," kaže ona.

Govoreći o sporazumu o Zajednici srpskih opština, Rada Trajković ocenjuje da je "sve prepuno obećanja i reči, a da dela ne postoje".

Izvor: (B92)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš