Abazović dao reč: Crna Gora neće biti deo ni "velike Albanije" ni "velike Srbije", nema mesta za DPS

Lider URA i koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović poručio je danas da u novoj vladi Crne Gore neće biti mesta za DPS, i dao je reč građanima Crne Gore da ta koalicija neće podleći nijednom pritisku i da će se voditi samo nacionalnim interesima Crne Gore, a najveći interes je, kazao je, završetak tranzicije i formiranje ekspertske vlade.

Abazović dao reč: Crna Gora neće biti deo ni "velike Albanije" ni "velike Srbije", nema mesta za DPS

"Ne možemo demontirati sistem a da neki ljudi ostanu. Kadrovima DPS-a neće biti mesta u ekspertskoj vladi, ali u administraciji svakako da. Moramo da koristimo sve ljudske kapacitete naše države. A za neke od kadrova DPS-a će biti mesta i pred pravosudnim organima naše zemlje - poručio je Abazović.

Nismo svesni, dodao je on, činjenice da smo pobedili mafiju koja ima stotine miliona evra, koji su čudo napravili od ove zemlje i uzurpirali sve prirodne resurse za sebe. I ako misle da će da odu tek tako sa ružama, aplauzima i fanfarama, to je nešto što nije realno .

Abazović je, međutim, isključio mogućnost da odlazeća vlast, kako kaže, možda ima još "nekog keca u rukavu".

Kakogod, istakao je, to neće biti lak proces i dodao da je spreman da na svaki način plati cenu da se ta promena desi i da Crna Gora iskorači.

Abazović, čija koalicija sa četiri osvojena mandata predtavlja “jezičak na vagi” za formiranje nove crnogorske vlade”, poručio je na konferenciji za novinare da je na izborima pobeđen kreminal i korupcija, ali nije pobeđena Crna Gora.

Crna Gora je, poručio je Abazović, naša kuća i naša država i za ovu koaliciju nema kompromisa sa nacionalnim interesima.

“Crna Gora nikad neće postati srpska Sparta, niti pokrajina ''velike Albanije'' ili "velike Srbije”, rekao je Abazović novinarima na konferenciji za novinare, koja je prenošena na Fejsbuku.

Crna Gora će se, kazao je, razvijati kao građanska država koja će što pre postati članica EU.

Abazović je poručio da je platforma koalicije "Crno na bijelo" jasna od početka jasna, a to je smena 30-godišnjeg režima.

“Mi to poverenje ne možemo niti ćemo iznevereti. Uprkos hijadama poruka i poziva iz međunarodne zajednice i od kolega iz regiona dajem reč da nećemo podleći ni pod jednim pritiskom i rukovodićemo se samo nacionalnim interesima Crne Gore”, rekao je Abazović.

Abazović, koji se zalaže za formiranje ekspertske vlade, sto su podržali I lideri druge dve opozicione koallicije, rekao je da postoje velike političke razlike u opozicionim strukturama I to je, kaže, nešto što je očigledno I što niko ne dovodi u pitanje.

Mnogi, kaže, ne mogu da povežu koaliciju Crna na bijelo sa druge dve opozicione koalicije, jer, kako je kazao, mi živimo u zemlji u kojoj se nikada nije menjala vlast.

“Mi nismo prešli ni prvu stepenicu demokratije i ne možemo da razmišljamo o desetoj stepenici da li je neko ideološki blizak. Mi kao zelena opcija I treba da budemo sa desničarima I levičirami, a njih ovde ima samo u teoriji”, rekao je Abazović.

“Ovo je pretpoitičko društvo koje nikada u svojoj istoriji od 1906. nikada nije promenilo vlast I dozvolite da se istorijski momenat koji se dogodio 30. avgusta u nemogućim uslovima valorizuje”, rekao je.

Abazović, kaže da u Crnoj Gori ne žele događaje kakvi su viđeni u Makedoniji 2015. On je “najoštrije osudio” sinoćnje incidente i, kako se navodi, pretnje i nasilje, bez obzira pripadnicima koje nacije one bile upućene.

Pozvao je građane da pobedu slave kod svojih kuća.

“Pružamo ruku svima, manjinskim partijama, svim narodima koji žive u Crnoj Gori. Crna Gora se može razvijati isključivo kao građanska država, i kao država koja stremi ulasku u Evropsku uniju. Ne dozvolite da svojim ponašanjem ili ubačenim elementima, ugrozite pobedu svih građana Crne Gore”, kazao je Abazović.

Ova koalicija, istakao je, neće ugroziti ni jedan nacionalni interes Crne Gore.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

Korona virus Statistika

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš