Rama razgovarao sa Mustafom i Veseljijem

U okviru svoje posete Kosovu albanski premijer Edi Rama sastao se najpre sa premijerom Kosova Isom Mustafom. Tom prilikom su izrazili zadovoljstvo postignutim rezultatima u jačanju odnosa Albanije i Kosova.

Rama razgovarao sa Mustafom i Veseljijem

Posetu Kosovu albanski premijer započeo je razgovorom sa kosovskim kolegom, nakon čega je istakao da je veoma ponosan rezultatima saradnje Albanije i Kosova.

"Dovoljno je videti brojke trgovinske razmene i eksporta na dve strane da bi bilo jasno, ne samo koliko je urađeno, nego i koliko je veliki potencijal. Još uvek postoje problemi kojim treba da se bavimo, ali i pitanja koja moramo poslati na određene adrese. Bitno je da preko razmene povećamo dobrobit naroda na obe strane. Takođe je bitno da istaknem da se spremamo za treću fazu procesa Berlina koja nas ove godine šalje u Pariz sa premijerima iz regiona“, rekao je Edi Rama.

Oba premijera su odlučna da nastave i unaprede saradnju dveju Vlada u svim oblastima. Nakon što su sumirali rezultate dosadašnje saradnje, razgovarali su i o novom sastanku.

"Ocenili smo bratsku saradnju, saradnju između institucija Albanije i Kosova, ali i ekonomsku saradnju. Takođe smo utvrdili da smo postigli napredak u sprovođenju dogovora koje smo prošle godine potpisali najpre u Prizrenu, a zatim u Tirani. Bilo je reči i o pripremi našeg sledećeg susreta na kome ćemo utvrditi koje zajedničke aktivnosti ćemo nastaviti u narednom periodu, a koje su od izuzetnog značaja i za Republiku Kosovo i za Republiku Albaniju“, rekao je Isa Mustafa.

Nakon sastanka sa Mustafom, Rama je razgovarao i sa predsednikom Skupštine Kosova Kadrijem Veseljijem. Oni su razmenili informacije i ideje o celokupnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Albaniji i na Kosovu, takođe su saglasni da je potrebno produbljivanje saradnje u svim oblastima kako bi prevazišli zajedničke izazove na putu evroatlantskih integracija.

Rama će sutra prisustvovati inauguraciji novog predsednika Kosova.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš