Podržan nacrt Strategije za zaštitu i promovisanje jezika

Povrenik za jezike Slaviša Mladenović i zamenik premijera Branimir Stojanović održali su danas radni sastanak oko daljih koraka za konačno usvajanje Strategije za zaštitu i promovisanje jezičkih prava.

Podržan nacrt Strategije za zaštitu i promovisanje jezika

Poverenik Mladenović predstavio je zameniku premijera nacrt Strategije koji je predložila radna grupa i upoznao ga sa procedurom za konačno usvajanje ovog dokumenta od strane Vlade Kosova.

Stojanović naglasio je značaj ovakve strategije za dostizanje prihvatljivog nivoa poštovanja Zakona o upotrebi jezika i ispunjavanja garantovanih prava svim građanima na Kosovu. Mladenović i Stojanović su se složili oko neophodnosti jake političke podrške za rešavanje problema nepoštovanja Zakona o upotrebi jezika u praksi i saglasili da na prvom sastanku Međuministarske grupe za zajednice budu pokrenute dodatne aktivnosti kako bi Vlada usvojila pripremljenu Startegiju. U tom smislu, zamenik premijera je ponudio svu potrebnu pomoć i saradnju.

Takom dana, takođe je održan sastanak poverenika za jezike i direktora Kancelarije za pitanje zajednica Ivana Tomića. Na sastanku je konstatovano je da su ova dva tela u okviru kabineta premijera usko povezana i da je dosadašnja saradnja dobra. Poverenik Mladenović upoznao je Tomića sa sadržajem Strategije za zaštitu i promovisanje jezika i govorio o mogućem zajedničkom radu na njenom donošenju i sprovođenju. Tomić je iskazao visoki stepen razumevanja za napore Kancelarije poverenika za jezike i istakao značaj jezičkih prava za osećaj poštovanja prava zajednica uopšte.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš