Opozicija protiv formiranja Opštine Prilužje

Predstavnici opozicionih stranaka na Kosovu ne odustaju od svojih ciljeva. Nezadovoljstvo zbog postignutih sporazuma i rada vladajuće koalicije izraziće novim protestom 26. marta.

Opozicija protiv formiranja Opštine Prilužje

Pored već postojećih zahteva protiv sporazuma o Zajednici srpskih opština, demarkacije granične linije sa Crnom Gorom i Vlade Kosova, predstavnici opozicionih stranaka sada se protive i formiranju Opštine Prilužje.

"Nepravedno je da se Zajednici srpskih opština čine sve veći ustupci stvaranjem opštine Prilužje. Ova opština je direktan napad na rudarske kopove Kosova, kao što je i sa slučajem Trepče, jer su i ugalj i Trepča kosovski“, ukazao je Ramuš Haradinaj.

Prema rečima Visara Imerija jedan od razloga novog protesta su i neodgovorni potezi Vlade koji mogu ostaviti traga na dalji razvoj Kosova.

„26. marta ćemo održati masovni protest u 14:00 sati na trgu "Skenderbeg" u Prištini. Uz naše dosadasnje zahteve, odlazak Vlade i poništenje sporazuma o demarkaciji granica i formiranju Zajednice imaćemo i nove koje se odnose na legitimitet Vlade koja donosi odluke koje krše interese Republike Kosovo koje ostavljaju dugoročne posledice na razvoj Republike“, rekao je Imeri.

Iz inicijative za Kosovo poručuju da opozicija neće odustati od  vanrednih izbora.

Poručujem režimu, bice vanrednih izbora na Kosovu, a ovaj režim neće trajati do kraja godine. Ne postoji mogućnost da ovaj režim nastavi da vlada zemljom, jer je prekršio Ustav. Zbog toga ujedinjeni nastavljamo naše proteste i tražimo odlazak neustavnog režima", rekao je Fatmir Limaj.

Opozicija ističe da je jedinstvenija nego ikada i rešena da do kraja istraje u svojim zahtevima.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš