Nakon novih padavina

Zbog leda otežan saobraćaj na većini puteva u opštini Dragaš

Jučerašnja kratkotrajna kiša, a nakon toga mjestimične snježne padavine stvorili su dodatne nevolje vozačima u opštini Dragaš.

Na većini lokalnih puteva u opštini Dragaš saobraćaj se odvija otežano, kazali su za Gorapress iz Opštinske službe za održavanje lokalnih puteva. Prema njihovim riječima, najveći problem je led, koji je na pojedinim mjestima debljine više od deset centimetara.

Na putevima  prema pojedinim naseljima, a naročito onim koja se nalaze na većoj nadmorskoj visini, zbog leda na kolovozu, saobraćaj se odvija otežano. Najugroženija su sela Radeša, Leštane, Krstac, Zlipotok, i Orćuša. Kretanje po tim putevima je moguće jedino uz upotrebu zimske opreme - lanaca.

Mještani okolnih sela opštine Dragaš kada govore o značaju prohodnosti puteva i njihivom održavanju, ističu da bi opštinska služba i kompanija koja održava regionalne puteve, trebale na vrijeme izlaziti na teren, dok pada snijeg, kao i da češće obilaze naselja nakon prestanka padavina. Naročito kada se snijeg počne topiti, da bi se odstranio led i tako spriječilo njegovo nagomilavanje. 

Oni izlazi na teren kada snjijeg napada u većoj količini, kažu mještani, kao i da se na pojedinim mjestima mora sipati so, kako bi se saobraćaj odvijao normalno i  bezbjedno, ističu mještani okolnoh sela opštine Dragaš.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš