Zamjenik gradonačelnika Šerif Aga, pozvao nadležne da trajno riješe problem klizišta u Restelici

Danas je u toku dana nekoliko puta, put do Restelice bio blokiran, zbog klizišta izazvangog naglim topljenjem snijega i velikim količinama padavina koje su bile predhodnih dana.

Zamjenik gradonačelnika Šerif Aga, pozvao nadležne da trajno riješe problem klizišta u Restelici

Ekipe “ Drini Kompani” su danas  cjelo vrjme na terenu rasčićavali put. Svakih nekoliko sati javljali su se nova klizišta. Taman se put očisti ponovo se odvali jedan deo zemlje pun blata i blokira put.

U nekim momentima bilo je i zagavljenih vozila u blatu. Put do Restelice je danas tek  oko 13 časova bio potpuno očišćen, a neposredno nakon toga  zamjenik gradonalečnika Šerif Aga je zajedno sa direktorom za hitne intervencije Mureljom Haljiljijem, i Bahri Nebijom, šefom u Minisarstvu infrastukture, održao sastaak sa mještanima Restelice, gdje je zatražio da se svi maksimalno angažuju i pomažu službama koji rade  na saniranju posledica od  kližišta.

“Ja se zahvaljujem svim Opštinskim služba  koji su stalno angažovani na terenu. Kordinacija među nama je veoma prefesionalna i korektna. U stalnom smo kontaktu i sa komandirom policije koji kontinuirano prati situaciju na terenu.  Stalno razmjenjujemo informaicije i na taj način pratimo situaciju. Mi smo danas sa mještanima razgovarali o ovom problemu i tražimo trajno rješenje za ovaj veliki problem za selo.

Tražićemo od Ministarstva infrastrukture dodatna finasijska sredstva kako bi se u ovom djelu igradili potporni zidovi u vidu kaskada kada se teren osuši  i to je jedini  način  za trajno rješavanje ovog problema, istako je između ostalog za gorapress, zamjenik gradonačelnika Šerif Aga.

 Takođe je na sastanku dovoreno da se do detalja ispita i nađe rješenje za vode koje se prelivaju iz nekoliko bazena  koji se nalaze iznad tog područja na kojem se javljaju klizišta.

Na sastankiu je kontantovano da klizište predstavlja veliki problem za selo, a i naglašeno je da je voda koja preliva iz nekoliko bazena koja ne nalaze iznad klizišta dodatno ugrožava taj trusni deo na kojem se zadnjih nekoliko dana u kontinuitetu dešavaju klizišta.

Neposredno nakon  sastanka oko 16 časova došlo je do novog klizišta i nove blokade puta, pa su ekipe “ Drini Kompani” zajeno sa mještanima nakon nekoliko časova otkonili bato i zemlju sa puta i ponovo uspostavili normalnu prohodnost do sela.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš