Riječ urednika

Web potal Gorapress: Sedam godina od osnivanja !

Poštovani čitaoci, na današnji dan, tačno prije sedam godina, nevladina organizacija „Koritnik“ sa grupom entuzijasta, pokrenula je prvi web portal sa prostora Gore, pod imenom gorapress.net.

Od samog osnivanja pa sve do danas, prioritetni cilj nam je bio i ostao isti.

A to su prijesvega, aktivnosti na poboljšanju informisanja, bošnjačke i goranske zajednice na Kosovu, kao i  dijaspori.

Naša zajednica nažalost još uvjek nema dovoljno prostora na državnim medijima, uprkos, garancija u samom Ustavu Kosova, kao i zakonima o pravima zajednica.

Činjica da i nakon devet godina od proglašenja nezavisnosti Kosova, mi još uvjek  nemamo dovoljno prostora na državnoj televiziji.

Iz tog razloga smo se organizovali, jer nijesmo hteli biti pasivni posmatrači, i dozvoliti da naša zajednica živi u medijskom mraku, koja nije niti smije biti objelježje i karakteristika 21 vijeka.

Dosadašnjim aktivnostima nastojali smo da bar donekle nadoknadimo te nedostake. Da bošnjačkoj  i goranskoj  zajednici prije svega  omogućimo blagovrjemeno informacije na svom jeziku.

To ćemo činiti i u narednom periodu. Više puta smo javno ukazivali na nepravde i diskriminaciju prema manjinama na Kosovu, i kad god smo procjenili da postoje elementi kršenja prava manjinja,  uvjek  smo javno reagovali i izvještavali  širu javnost o tome.

Uprkos svim poteškoćma u radu, bez  finasijske pomoći od strane džavnih institucija, skroma redakcija web portala gorapress, je u proteklih sedam godina uspjela je  da  objektivno informiše širu  javnost  o svim bitnim, kulturnim, političkim, sigurnosnim, i socijalnim, događajima u našoj lijepoj Gori, na Kosovu, kao i čitavom svijetu.

Takođe jedan od prioritetnih ciljeva nam je  i danas  da  objektivno informišemo brojnu našu zajednicu koja se nalazi u dijaspori.

Tokom svog sedmogodišnjeg  rada izveštavali smo o mnogim bitnim događajima sa prostora Gore. Prvi smo poslali vijest u svijetu o tragediji koja je zadesila Restelicu, i alarmirali javnost o tom događaju, kao  i prokrenuli mnoga važna pitanja bitna za integraciju i prava zajednice.

Tokom aktulnih događaja vezani za ekspropriaciju i gradnju centrala, nastojalni smo da krajne objaktivno informišemo građane o svim detaljima, a svojom profesionalnošču i objektivnim informisanjem doprinjeli smo očuavnju dobrosusjedskih odnosa  kakao sa našim komšijama tako i unutar bošnjačke i goranske zajednice.

Portal gorapress u svojoj sedoj godini postojanja bilježi povećanje posjećenosti za više od 80 posto. Izborili smo se za svoje mjesto na medijskom nebu i stvorili naviku kod ljudi da se o svim događajima u Gori  informišu preko našeg portala.

Web portal gorapesss bilježi i rast u otvaranju stranica u sklopu sajta. Prošle godine je, prema Google Analyticsu, bilo 4.619.547, otvaranja stranica kao i  28,030,194 klikova.

Belježi se i znatan rast posjećenosti sajta u inostrasntvu. Na osnovu  Google Analyticsu, za poslednji mjesec u ovoj godini,  na tabeli se jasno vide zemlje iz koje se najviše čita web portal gorapress.net.

Takođe naša je obaveza  da sve aktuelne informacije koji će imati za cilj  da ujedine  našu posvađanu i podeljenu zajednicu objavljujemo na  našem web portalu.

Svojim objektivnim i nepristrasnim stavovima nastojaćemo da utičemo na lidere političkih partija da svoju politiku ne grade na antagonizmu i podjelama unutar zajednice, da bi na taj način opstajali na vlast. Moramo biti svjesni činjenice da nam je za opstanak  na ovim prostorima, potrebno jedinstvo, više od svega.

Koristim priliku da se zahvalim svim našim saradnicima koji su slenjem informacija doprinjeli da naš portal  uvjek ima aktuelne informacije iz Gore, Kosova a i dijaspore.    

Pišite nam, i dajte nam predloge da bi vaš web portal bio sadržajniji i bogatiji sa informacijama.

Urednik web portala, gorapress.net

            Uzair Hamza

Tagovi:gorapress

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš