Poruka sa protesta

Vraništa: Ovde branimo Goru od onih koji ne poštuju zakone ove države

Danas su mještani sela Vraništa nakon poziv na društvenim mrežama protestvovali u nešto većem broju, u znak solidarnosti priključio veliki broj mještana iz svih sela u Gori.

Vraništa: Ovde branimo Goru od onih koji ne poštuju zakone ove države

Oni ne dozvoljavaju  da se njihova imovina uzurpira da bi privatna kompanija izgradila hidrocentrale na njihovom ataru.

Odluka da se na njihovim imanjima izgrade dvje mini hidrocentrale doneta je još 2013. godine. Tada je  SO Dragaš donjela odluku da izvrši eksproprijaciju njihove imovine da bi privatna kompanija „ Eurokos“ izgradila mini hidrocentrale. Odluka o eksproprijaciji nije podržana od odornika iz manjinske zjednice, i u suprotnosti je sa zakonom o eksproprijaciji.

„Mi smo tužili i Opštinu i kompaniju koja želi nasilno da izurpira našu imovinu. Bilo je najava da će danas uz pomoć policije privatna kompanija izvoditi radove na našoj imovini. Mi smo spremni da po svaku cjenu branimo svoju imovinu.

Čekamo konačnu odluku suda, jer vjerujemo u pravni sistem Kosova, i dok sud ne donese konačnu odluku, spremni smo da svaki dan protestujemo.

Ovim putem pozivamo sve građane Gore, bez obzira na njihovu političku pripadnost ili kako se izjanjavaju da pomognu Vraništi, jer će na taj način pomoći i sebi

Mi ovde branimo svoja prava. Ovde branimo Goru od onih koji ne poštuju zakone ove države, istakli su mještni sela Vranište okupljeni na današnjem protestu.

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš