TV Opoja je pogrešno prenijela izjavu gradonačelnika

Uzair Hamza: Na sastanku sa ambasadorom Turske nije bilo negiranja Bošnjaka

Osjećam potrebu da se obratim građanima Opštine Dragaš, a posebno građanima Gore, pripadnicima Bošnjačke zajednice povodom rekcije na društvenim mrežama na tekst koji je objavljen na TV Opoja,

Uzair Hamza: Na sastanku sa ambasadorom Turske nije bilo negiranja Bošnjaka

Žao mi je što je  izjava gradonačelnika Opštine, Bedžeta Dželjadinija, pogrešno prenijeta na TV Opoja, pa se stiče pogrešna slika prje svega o gradonačelniku, a na indirektan način osjećam se i ja prozvanim koji sam kao šef Kancelarije  za zajednice  bio prisutan na sastanku s ambasadorom Turske, Çağrı Sakarom, i gdje sam govorio o potrebama i problemima manjinske zajednice koja živi u opštini Dragaš.
Poštovani Bošnjaci kada bi gradonačelnik na bilo koji način omalovažavao ili pak negirao postojanje Bošnjaka u Gori, budite sigurni nikada  ja  to ne bi  prećutao. Oni koji me poznaju znaju kava bi bila moj reakcija. Ja se ne stidim svoje pripadnosti i lično i kao šef Kancelarije imam obavezu da se brinem o pravima zajednica. Moja je dužnost I moralna obaveza  da reagujem kada se god  na bilo koji način napada i negira moja Bošnjačka zajednica.
Jednako imam obavezu da štitim i Goransku zajednicu i poštujem svima pravo da se izjašnjavaju kako žele, I da u skladu sa svojim ubeđenjem ostvaruju svoja prava koja im po zakonu pripadaju.
Gradonačelnik Dželjadini je tokom obraćanja ambasadoru Turske  u više navrata istakao, citiram“ U regionu Gore živi Bošnjačka i Goranska zajednica“, najvjerojatnije da predstavnici TV Opoja koji nisu bili prisutni na sastanku, pogrešno su preuzeli informacije,  najvjerojatnije sa  fejsbuk stranice Opštine Dragaš, i ako je neko negirao postojanje Bošnjaka, onda su to uradila TV Opoja, a ne gradonačelnik Bedžet Đeljadini. Nemam namjeru da budem advokat gradonačelnika, a nikad se nikome nisam dodvoravao  niti to sad činim, imam samo obavezu da kažem istinu.
Ja  ću se službeno obratiti I uredniku TV Opoja I zatražiti od njega da ispravi ovu grešku kao I da ubuduće kada  objavljuje ovako osjetljive informacije to radi  s posebnom pažnjom, kako ne bi povrijedio nijednu zajednicu.

U pisanom saopštenju koji je uputio web portalu gorapress.net ,gradonačelnik Opštine Bedžet Đeljadini se izvinjava svim Bošnjacima koji žive u Gori, zbog tehničke greške koja se pokrala i izražava žaljenje što je njegova izjava izazvala negodovanje kod Bošnjaka u Gori.

 On je naglasio da u opštini Dragaš žive Albanci, Bošnjaci i Goranci, kao i da  između ovih zajednica nikada nije bilo problema, te da je  opština Dragaš najbolji primjer zajedničkog suživota, istako je gradonačelnik Bedžet Đeljadini u pisanom saopštenju.


 

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš