UNDP Dragaš: Krajnji rok za dostavu projekata 10 novembar

Kancelarija UNDP–a u Dragašu poziva sve zainteresovane koji ispunjavaju kriterijume da do 10. novembra podnesu zahtjeve za dobijanje grada od strane UNDP-a radi povećanja kapaciteta u poljoprivredi, voćarstvu I stočarstvu.

UNDP Dragaš: Krajnji rok za dostavu projekata 10 novembar

Kordinator projekta za lokalni razvoj  u Dragašu, Kaltrina Salihu kazala je za gorapress.net da je do sada oko 40 građana uzelo aplikacije i da se nada da će do 10. novembra kada je  krajni rok za podnošenje prijava biti povećan broj zahtjeva.

Ovim putem još jednom podsećamo građane da je Opština Dragaš i UNDP, u ime Lokalne akcione grupe, pokreću ovaj

POZIV ZA DOSTAVU PRIJAVA

Opština Dragaš i UNDP, u okviru implementacije projekta "Integrisani teritorijalni razvoj" (2 InTerDev 2), finansiranog od strane Austrijskog programa za razvoj i saradnju (ADC),su izradili teritorijalni pakt o zapošljavanju (TPZ) koji ima za cilj promovisanje i generisanje zapošljavanja i formalizacije ugroženih osoba u opštini Dragaš.Krozovu inicijativu projekat namerava da promoviše inkluzivan rast i valorizuje teritoriju. TPZ za opštinu Dragaš promoviše 5 aktivnosti predviđenih za pružanje podrške za do 800 građana u opštini.

Intervencija TPZ-a je osmišljena da pruži podršku poljoprivrednim domaćinstvima u opštini Dragaš koji se trenutno bavi proizvodnjom maline/ili novi proizvođaci (Grupa A), i uzgajanje krava muzara (Grupa B). Fokus je na povećanju produktivnosti i jačanju veza sa tržištem koji prvenstveno gleda na lokalno tržište (na primer, mleko), ali i na međunarodno tržište (kao recimo, maline). Preko 60 porodica će imati koristi od pristupa poslovnim savetodavnim uslugama, obuci, kreditnim prilikama (u obliku malih grantova) i izgradnji udruženja.

Opština Dragaš i UNDP pozivaju sve zainteresovane pojedince koji ispunjavaju kriterije opisane ispod da podnesu prijavu.

Kriterijumi podobnosti

Grupa A

  • Stanovnici opštine Dragaš
  • Domaćinstvo sa najmanje dva člana radnog uzrasta (+16 godina), jedna od njih ženskog roda (verifikovano porodičnim sertifikatom);
  • vlasništvu najmanje 0,3 hektara obradivog zemljišta u opštini Dragaš - potvrditi imovinskim dokumentom (imovina može biti na ime podnosioca prijave ili bliskog rođaka: roditelja ili bake i dede), ILI potvrda od vlasnika kojim se dokazuje da je podnisal zahteva zakupio obradivo zemljište na najmanje tri godine;

Obaveštavamo vas da su ovo kvalifikacioni kriterijumi. To znači da ako se ne pridržavate nekog od ovih, bićete diskvalifikovan prilikom provere kvalifikovanosti i nećete se dalje razmatrati za procenu. Ako imate sumnje u vezi sa jednim ili više kriterijuma za kvalifikaciju, molimo vas da pogledate informacije date u dosijeu prijave.

Prioritet se daje: 

  • žene podnosioci prijava (2 dodatna poena na osnovu rezultata dobijenog od tehničkog predloga i profila ranjivosti);
  • podnosioci prijava ispod 35 godina (2 dodatna poena)

Ukoliko ste izabrani, imaćete koristi od sledećeg:

  • Savetodavne i usluge razvijanja biznisa (SURB)
  • Pristup mogućnostima za obuku (PMO);
  • Pristup kreditnim mogućnostima (PKM); 
  • Izgradnja udruženja (IU); 

Grupa A

  • Sistem navodnjavanja za novu/proširenu plantažu;
  • Stubovi;
  • Rezervoari vode kapaciteta od 1,000 litara; i
  • Motorizovana pumpa za vodu i prskalica
  • Sadnice maline sorte Miker

Napomena: Poljoprivredna domaćinstva koja imaju koristi od intervencije treba da se registruju kao samo-zaposleni u poljoprivredi. Svako poljoprivredno domaćinstvo treba da ima dva člana porodice registrovana kao zaposlena.

Do ove intervencije će imati do 40 (osobe/domaćinstva).

Kako da pokupite svoj prijavni obrazac:

  • Pokupite odštampane obrasce u projektnoj kancelariji InTerDev 2 u opštini Dragaš ili preuzmite sa naših veb stranica. KLIKNI OVDjE

Ako vam je potrebno dodatno razjašnjenje ili pomoć za popunjavanje prijave, mozete se obratiti kancelariji projekta InTerDev u Dragaš, zgrada Direktorijata za Obrazovanje.

Originalni prijavni obrazac mora biti dostavljen u pismenoj formi u projektnu kancelariju projekta InTerDev u opštini Dragaš pre (datum: 10/11/2017 vreme: 16:00).

NAPOMENA: Molimo vas da ne zaboravite da uzmete dokument kojim se dokazujete da ste blagovremeno dostavili Obrazac za izražavanje interesa i prateće dokumente.

MOLIMO VAS POMOZITE NAM da promovišemo ovaj Poziv za dostavu prijava, tako što ćete obavestiti i druge ljude, za koje smatrate da su zainteresovani da se prijave za ovu mogućnost.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš