U Opštini Dragaš objelježna devetogodišnjica od proglašenja nezavisnosti Kosova

Svečanom akademijom u sali SO Dragaš počeo splet kulturnih aktivnosti povodem devetogodišnjice od proglašenja nezavisnosti Kosova.

Svečana sjedinica je počela intoniranjem Kosovske himne, a zatim je proučena dova za pale šehide tokom rata za sticanje nezavisnosti Kosova.

Obraćajući se prisutnima gradonačelnik Opštine Dragaš, Salim Jenuzi podsjetio je na sve one koji su dali živote za Kosovsku nezavisnost, i nastaio: “Uvjeren sam da su Dragaš i Kosovo na dobrom putu.

Ne postoji važnija vrijednost i veća radost od borbe za prosperitet naše Opštine i naše mlade države.

Nadam se da ćemo svojim djelima pokazati da se sjećamo svih palih boraca primjenjujući njihove izvorne vrijednosti, Naša je obaveza da gajimo dobre odnose sa našim komšijama i čuvamo multietničnost Kosova.

Želimo da sve zajednice koji žive na Kosovu budu potpuno integrisani u Kosovsko društvo, i uživaju sva prava kao građani Kosova, kazao je između ostalog gradonačelnik Opštine Saljim Jenuzi, čestitajući građanima Dragaša Dan nezavisnosti.

Nakon toga se prisutnima obratio i podpresednik Skupštine ispred manjinske zajednice Šerif Aga, on je između ostalog naglasio." Koristim priliku da u ime maninske zajednice koje predstavljam i u lično svoje ime čestitam praznik svim građanima Kosova u zemlji i inostranstvu. Nasa zajednica je dobro integrisana u kosovsko drustvo kao i u institucije Kosova.

Mi smo nezaobilazni politički faktor koji svoja prava ostvaruje preko legitimnih i legalnih predstavnika na lokalnom i centralnom nivou u institucijama vlasti R.Kosova.

Ulažemo dovoljno napora da i ostale članove zajednice integrišemo u kosovsko drustvo. Zalažemo se za povećanje broja zaposlenosti na svim nivoima vlasti, poboljšanju ekonomskih uslova života u opstini Dragaš, kao i  za proces decentralizacije naše Opstine.

Kosovo je država sviju nas, bez obzira na etničku, kultulorosku, nacionalnu, vjersku i politicku razliku. Kosovo je multietnicka država i pripada porodici evropskih država, koja se bazira na poštovanju ljudskih vrednosti kao sto su: prijateljstvu, toleranciji i uvazavanju svih njenih zajednica koje u njoj zive.

17.februar je jedan od najvaznijih historiskih praznika u R.Kosovu. Hvala na paznji "Urime pavarsia" kazao je između ostalog zamjenik predsjedavajućeg SO Dragaš, Šerif Aga.

Prisutnima su obratili i čestitali praznik Ćerkin Keasnići, predstavnik veterana iz Dragaša i Sulejman Sulejmani, prestavnik porodice palih boraca.  Nakon završetka svečane akademije organizovana je posjeta mezarju palih boraca u Dragašu i selu Buqe.

U okviru proslave  dana nezavisnosti pored kulturnih aktivnosti juče je  u višoj Srednjoj školi “Ruždi Beriša“ održano  i niz spotrskih aktivnosti. Održano je finale u odbojci i malom fudbalu.

Učenice koje pohađaju nastavu na bosanskom jeziku osvojili su drugo mjesto u odbojci, dok su dječaci osvojili prvo mjesto u malom fudbalu. Finalnim utakmicama prisustvovao je zamjenik ministra obrazovanja Usmen Baldži i on je zajedno sa gradonačelnikom Opštine Saljim Jenuzijm pobjednicima uručio nagrade.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš