U opštini Dragaš nema zaraženih od korona virusa, konstatovano na sastanku Štaba za vanredne situacije

Danas je održan redovni sastanak Štaba za vanredne situacije Opštine Dragaš, na kojem je predsjedavao gradonačelnik Opštine, Šaban Šabani.

---

Gradonačelnik opštine je u uvodnom izlaganju najpre konstatovao   da  za sada u Opštini Dragaš nema zaraženih od koronavirusa,  i naglasio da se moraju preduzeti sve neophodne aktivnosti  kako bi se sprovele mjere   koje su sinoće donete od strane  Ministarstva zdrastva, a  koje se odnose na ograničeno kretanje građna.

On je govorio i o jučerašnjoj odluci koja je doneta na vituelnoj sjednici kriznog Štaba za vanredne situacije, a koja se odnosi na preimenovanje seoskih odbora u krizne štabove po selima, i oformio komisiju koja će se baviti ovim pitanjem i i mati zadatak da ovu odluku sprovede.

Na sastanku je i imenovana komisija za izdavanje dozvola za kretanje unutar institucija.

Direktor Direktorijata zdrastva Behar Brenoli govoreći o situaciji u zdrastvu naglasio je da su svi radnici u zdrastvenim ustanovma objezbeđeni neophodnom zaštinom opremom, i naglasio da u saradnji sa policiojm prate sve osobe koje se nalaze u kućnoj izolaciji.

Dok je director Centra porodične medicine, Ramadan Jašari još jednom potvrdio da nema zaraženih od korona virusa u Opštin Dragaš, te naglasio da je bilo raznih špekulacija i nagađanja da će se navodno u ponedeljak naveče potvrdi slučaj zaraze kod jedne osobe.

Doktor koji je dao tavku neodmerenu izjavu, izvinuo se jer se radilo o pretpostavci koja nije smjela da se objavi na takav način, a naročito da se na takav način zloupotrebi na društvenim mrežama.

Osoba koja je bila sumnjiva poslata je na testiranje, a nakon testiranja  utvrđeno da je negativna na korona virus. Iz tog razlogaa mogu da konastatujem da u Opštini Dragaš do ovog trenutka nema  slučajeva zaraze.

Na sastanku je bilo rječi i o preventivnim mjerama, kako bi se sprečilo prenošenje virusa u ovu Opštinu, a bilo je predloga da se postave punktovi gde bi se kontrilosali svi oni koji ulaze u opštinu  Dragaš, i vršila deznfekcija vozila.

Na sastanku je konstatovano da je stavljanjem Opštine Prizren u karantin indirekno stavlja i Opština Dragaš u karantin. Istaknuto je da   ova najužnija Opština ima izlaz jedno prema Prizrenu, tako da je ovo dodatna otežavajuća okolnost za stanovnike ove Opštine.

Takođe je naglađeno da je neophodno da inspekcija treba da nastavi sa kontrolom prodavnica sa prehrambenim prouzvoda da se nebi zlopupotrebljavala situacia nastala stavljanjem Opštine Prizren u karantin, te da se cjenje ne smeju povećavati zbog toga što građani Opštine Dragaš moraju da trguju samo u okviru Opštine.

Na satanku je konstatovano da  se većina  građana za sada pridržva svih propisanih mjera,međutim ima i kršenja po nekim selima gdje rade ilegalno neki kafići, gde se i dalje okupljaju mladi, a bilo je i okupljanje motorista po planinama. Upućen je apel svim građanim da poštuju propisane mjere, a komandir policije je apelovano na članove kriznog štaba da prijavljuju sve ovakve slučajeve. Na satanku je pohvaljena aktivnost policija koja je  u više navrata pomagala građane koji su imali potrebu da transportuju svoje umrle iz zemljama Zapadne Evrope, ili zamljama u okruženju.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš