U Dragašu od 15 juna počela vakcinacija protiv covida 19 za sve građane bez obzira na starosnu dob

Od 15 juna u opštini Dragaš počela je vakcinacija za sve građene bez obzira na starosnu dob.

U Dragašu  od 15 juna počela vakcinacija protiv covida 19 za sve građane bez obzira na starosnu dob

Gradonačelnik Opštine Dragaš Šaban Šabani kazao je za portal gorapress da je od 15 juna  na teritoriji Opštine Dragaš započela masovnija imunizacije protiv covida 19, te da se trenutno proces vakcinacije  obavlja na dva punkta: Jedan punkt je u Centru porodične medicine u Dragašu, dok je drugi punkt u Domu kulture takođe u Dragašu. Gradonačelnik je kazao da na osnovu informacije koje ima za sada nema gužvi te da se sam proces odvija bez nekih problema. Ovom prilikom naglasio je gradonačelnik pozivan sve građane naše opštine, a naročito stariju populaciju da se vakcinišu i na taj način zaštite sebe a i druge, što će sve to generalno  uticati na povoljniju epidemiološku situaciju u našoj Opštini, kazao je gradonačelnik Opštine Šaban Šabani.

Direktor Direktorijata za Zdravstvo, Behar Brenoli kaže da je sam proces jako važan zbog nadolazećih godišnjih odmora, te da je prema statistikama koje ima ovaj Direktorijat  do sada u Centru porodične medicine u Dragašu, vakcinirano oko 1600 građana. Trenutno se proces vakcinacije protiv Covida 19 vrši vakcinom „ Fajzer“ . Brenoli kaže da se za sada proces odvija na dva punkta te će se  ulokio bude potrebno otvoriti i dodatni punktovi za vakcinaciju.

Direktor Centra porodične medicine u Dragašu, Ramadan Jašari kazao je za portal gorapress da punktovi za vakcinaciju rade od 8 časova ujutro pa sve do 22 časa. Na svakom punktu pored tehničara ima i ljekar kao i čitava hitna služba sa vozilom hitne pomoći.  On je naglasio da je do sada vršena vakcinacija u Opštini Dragaš samo u Centru porodične medicine i za osobe starije od 65 godine. Međutim od 15 juna omogućeno je vakcinisanje svim građanima bez obzira na starosnu dob. Jašari ističe da su kapaciteti na punktovima koje rade do 22 časa jako dobri, te da u letnim mjesecima ukoliko bude gužve mogu da zadovolje sve potrebe građana.Vakcinacija prema riječima direktora doma zdravlja vrši će se sam za građane koji imaju kosovska dokumenta.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš