SO Dragaš : Odražan javni skup građana sa izabranim predstavnicima

U petak, 21.12.2018.godine, u Opštini Dragaš, održan je drugi redovni javni skup sa mještanima sela i izabranim predstavnicima. Skup je održan na osnovu člana, 68 zakona o Lokalnoj samoupravi, kao I člana 13. statuta Opštine Dragaš, po kome je gradonačeknik obavezan da tokom kalendarske godine održi najmanje dva javna skupa sa građanima i predstavnicima sela.

---

Skupu je prisustvovalo pored predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti oko tridesetak mještana. Na skupu se moglo primjetiti i veće prisustvo mještana gorskih sela, kao i  veće interesovanje za rješavanje prje svega infrastrukturnih pitanja.

Na početku sastanka gradonačelnik Opštine Šaban Šabani je sa savojim saradnicima informisao građane o aktivnostima lokalne vlasti, te o prioritetima koje je Opština odredila za narednu godinu.

Uprkos činjenici da je prošle godine SO Dragaš usvojila pravilnik o organizovanju i sardnji Opštine sa selima i naseljima i dalje u mnogim selima još nema izabranih predstavnika, pa zbog toga često Opština nema prave informacije za infrastrukturne potrebe sela. Često se Opštini upućjuju zahtjhevi koji dolaze od pojedinaca ili od jedne mahale. I dalje ne postoji dobra kordinacija i saradnja sa selima koji nemaju izabrane seoske odbore. To je glavni razlog što se u nekim selima grade projekti koji nisu od intresa čitavog sela ili naselja.

Na skupu izneti razni problemi i postavljena su mnoga pitanja gradonačelniku Opštine. Najviše je bilo pitanja vezana za infrastruktuiru.

Gradonačelnik Opštine Šaban Šabani je saslušao svje zahtjeve i primjedbe pa je na kraju odgovarao na postavljena pitanja

Ovakav i sustreti,  su dobra prilika da se od izabranih predstavnika loklane vlasti, građani, politički i pravni subjekti službeno obavjeste, sa aktuelnim pitanjima angažovanja lokalne vlasti, kao i da se od prisutnih iniciraju razni problemi sa kojima se suočavaju i preokupiraju građani ili njihovi izabrani predstavnici iz svake sredine naše Opštine.

Izvor: (Redakcija Gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš