Snježno proljeće u Dragašu

Premda se kalendardki zima završila još prje desetak dana, a u Opštini Dragaš snjeg i prava zimska atmosfera.

Visina snježnog pokriviča kreće se od 15 do 25 centimetra, a snjeg i dalje pada.Ako padavine nastave ovim intenzitetom biće snjega i do pola metra.

Jutros je na pojednimim putnim pravcima bilo otežano kretanje luksuznim automobilima,  naročito prema naseljima koja se nalaze na većoj nadmorskoj visini.

“ Ja sam jutros naredio službama koje su zadužene za održavanje lokalnih i regionalnih puteva da krenu sa čišćenjem snjega, kako bi se neometano moglo stići do svih naselja, kazao je gorapress, gradonačelnik, Opštine Dragaš, Šaban Šabani. Ovom prilikomiI ujedno upućujem  apel naročito starijim mještanima da sede kući, i  pridržavaju se uputa vezanih za zaštitu od korona virusa. Takođe želim  ovim putem  i  da obavajestim sve građane naše opštine  da za sada nema zaraženih od korona virusa u našoj Opštini, istako je gradonačelnik, Šaban Šabani.

Na ulicama Dragaša primetno je da što zbog preporuka vlade, što zbog snjega, ima malo građana.Inače do sada u Opštini Dragaš nije bilo kršenja propisanih mjera ni u periodu kada je dozvoljeno kretanje niti u periodu kada je zabranjeno kretanje.

U marketima ima dovoljno namirnica, a početna euforija koja je nastala nakon uvođenja restriktivnih mjera koja  se tiče povećane kupovine namirnica je stala. Većina građana ove opštine sedi u svojim selima, i veoma retko dolaze u Opštinski centar.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš