Oktobarsko iznenađenje

Snježno nevrijeme zahvatilo opštinu Dragaš

Kiša koja je počeka da pada u kasnim vječernjim časovima oko tri posle ponoći pretvorila se snjeg. Težak i vlažan snjeg polomio je mnoga stabla i nanjeo velike štete stanovnicima Opštine Dragaš.

Od ranih jutarnjih časova čitavo područje Opštine Dragaš je bez struje. Situacija je veoma teška, imamao velili broj polomljenih bandera i pokidanih žica. Sve naše ekipe su na terenu, a pomoć nam je stigla i iz Prizrema.

Veoma teško se probijamo do dalekovoda. Imamo velili broj oborenih stabla, a polomljene grane su pokidale mnoge žice i na niskonaponskoj i visokonaponskoj mreži.

Činimo velike napore kako bi uspostavili redovno snabdevanje strujom. Ja se nadam da ćemo do kraja dana uspjeti da saniramo sve kvarove.

Ovim putem upućujem i apel mještanima da prijave se kvarove, obavjeste nas o pokidanim žicama u svojim mjestima kakao bi se izbegla nesreća, a ujedno ukoliko su u mogućnosti i da nam  pomognu u otklanjanju polomljenih grana, kazao je za gorapress.net, Selami, šef KEDS-a u Dragašu.

Snjeg i dalje povremeno pada, ali se veoma brzo i topi. Trenutna visina snježnog pokrivača je između 15 i 20 centimetara, u naseljima sa većom nadmorskom visinom snjega ima i do 20 centimetara.

Većina puteva je prohodna ali se zbog klizavog i vlažnog sjega saobraćaj teško odvija. Snjeg je iznenadio mnoge vozače koji nisu stigli da zamjene gume. Na većinu puteva u Gori veoma je teško kretanje bez upotrebe zimskih guma, i lanaca.

Kako meteorolozi predviđaju u kasnim večernjim časovoma se prestanak padavinaali će snjeg zamjeniti kiša, pa će doći do brzog topljenja snjega, a od nedelje se očekuje i porast temperatuje. Izgleda da je snjeg samo jedna opomena za one koje se još nisu pripremili za zimu.

Izvor: (Redakcija/gorapress.net)

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš