Snijeg u aprilu prekrio Goru

Proljeće kalendarski uveliko počelo, međutim sudeći po vremenu u Gori sve izgleda kao da je tek početak zime.

Ništa čudno za područje Gore, bilo je godina da snijeg padne i u junu. Međutim kao što se i danas može vidjeti  snijeg  se veoma malo  zadržava i  i brzo se topi. Jedino je problem što snijeg prati hladnoća pa se najavljuje i mraz koji će uništiti  voćke koje već imaju cvijet. Trenutna temperatura na području Opštine Dragaš kreče se između minus 2 i minus 5 stepeni.
Snježno nevjeme koje je zahvatilo čitav region juče je od poslijepodnevnih časova stiglo i na Kosovu, odnosno u Opštini Dragaš. Kiša koja je padala tokom noći  pretvorila se u snijeg. Visina snježnog pokrivača u Opštini Dragaš iznosi od 5 pa do 32 centimetara u zavisnosti od naselja i nadmorske visine na kojoj se naselje nalazi.
Opština Dragaš se nalazi na najvećoj nadmorskoj visini na Kosovu, sa prosječnom nadmorskom visinom na kojima se nalaze naselje od 1200 metara. Najniža  naseljena mjesta se nalaze na nadmorskoj visini od 960, metara a najviša iznad 1500 metara.
Snijeg se ne zadržava mnogo na putevima, ali je kretanje prema pojedinim putnim pravcima otežano, pa se i preporučuje upotreba zimske opreme za kretanje prema pojedinim naseljima, prema zvaničnim informacijama svi regionalni i lokalni putevi pravci su prohodni,

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš