Rukovodstvo iz KEK-a nadležno za realizaciju projekta obišlo radove na dalokovodu Dragaš-Restelica

Rukovodstvo iz KEK-a nadležno za realizaciju projekta posjetilo je mjesto izvođenja radova na delokovodu Dragaš-Restelica.

Oni su najprije posjetili opštinu gdje su ih dočekali potpredsjednik dr Šerif Aga, direktori Bean Hadžiasan i Behar Brenoli, Uzair Hamza ispred kancelarine za zajednice i potpredsjednik Selami Saiti.

Nakon prijema i razgovora u opštini, predstavnici opštine Dragaš i rukovodstvo KEK-a obišli su radove na deonici.

“Na insistiranje predstavnika Opštine Dragaš na čelu sa potpredsjednikom Šerifom Aga, i njegovim prijedlogom da i opština uzme učešće u realizaciji zamjene trase za dalekovod, mi smo prihvatili i kao što vidite, radovi se već odvijaju. Za desetak dana treba biti završena ova planirana faza”, kazao je Artan Kazazi, direktor direkcije KEDS-a u Prizrenu.

Na pitanje, hoće li naredne godine biti završena deonica do Restelice, Kazazi nam je rekao da nije ništa sigurno i da je važna ova faza kojom se izbegava deonica koja prolazi kroz šumu.

Potpredsjednik Šerif Aga kaže da je od marta mjeseca ove godine potpuno koncentrasan ka realizaciji ovog projekta.

“Svu svoju snagu i koncentraciju usmjerio sam u pravcu realizacije promjene trase dalekovoda. U momentu kada sam video da je ostalo još samo malo, u prisustvu delegacije iz KEK-a i naših direktora, odlučno sam predložio opštinsko učešće, samo da se napokon košmar na ovoj trasi zavrsi, što su predstavnici delegacije prihvatili. Nakon ovoga se pristupilo pripremi papirologije i potpisivanju sporazuma o saradnji, kao i pripremama za realizaciju samog projekta. Prije nekoliko dana kao što ste već izvještavali, počelo je izvođenje radova. U najskorije vrijeme ova dionica će biti gotova i izbjeći će se najkritičnija zona na ovoj trasi, šuma od Mlika do Buke”, kaže Aga.

Nakon ove trebaju uslijediti radovi na deonici do Restelice, gdje dalekovod prolazi na nadmorskoj visini i preko 1800 metara, te gdje zbog visine ima znatno više snijega i vjetra pa su bandere truhlije, zbog čega često dolazi do pada bandera, spajanja žica i pucanja dalekovodnih vodova. Dakle, očekuje se završnica ove trase, ali i rješavanje sličnih problema na drugim dalekovodnim trasama gdje su elmenti dalekovoda jednako zastarjeli i u jednako lošem stanju.

 

Izvor: (radiogora.org)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš