Restelica: Nezavisna komisije za rudnike i minerale nakon obilaska klizišta sačinila izvještaj

Na poziv direktora Direktorijata za zaštitu, spasavanje i javne službe, Murselja Haljiljija u utorak su iz Prištine, radi procjene rizika i stanja na terenu izazvanog klizištem u selu Restelici izvršili uviđaj predstavnici Nezavisne Komisije za rudnike i minerale.

---

Na poziv direktora Direktorijata za zaštitu, spasavanje i javne službe, Murselja Haljiljija u  utorak  su iz Prištine, radi procjene rizika i stanja na terenu izazvanog klizištem u selu Restelici izvršili uviđaj predstavnici Nezavisne Komisije za rudnike i minerale.

Članovi nezavisne komisije koji su bili na terenenu su bili u sastavu: Fidaima Sahitija, direktora Geoloske sluzbe Kosova, Fahri Blakaja, višeg službenika za geodetski inžinjerstvo, Sylejman Bejta,visi službenik za petrologiju i minerologiju.

Snjima su u komisiji bili  i predstavnici Ministarstva za Prostorno planiranje i zaštitu životne srednice.

Predstavnici Nezavisne komisije za rudnike i minerale kao i Ministarstva  prostornog planiranje pjre obilaska klizišta  održali su sastanak sa gradonačelnikom Opštine Dragaš, Šabanom Šabanijem na kojem je razmatrana situacija izazvana klizištem kao i daljim koracima koji će biti preduzeti povodom nastale situacije.

Nakon sastanka predstavnici pomenutih institucija su  zajedno sa direktorom Direktorijata za Zaštitu, spašavanje i javne službe,  Murseljom Haljiljijem, potpredsednikom za zajednice Šerifom Aga, šefom vatrogasne jedinice u Dragašu Fari Pirajem i Fejsalom Šaqirijem, službenikom Opštine Dragaš, obišli teren na kome se nalazi klizište.

Prilikom obililaska terena obavili su i razgovore sa mještanima  sela Restelice te  došli do  veoma važnih informcija neophodnih za preduzimanje konkretnih mjera koje će doprinjeti zaustavljanji klizišta kao i saniranju posledica koji su nastali   klizištem.

Prema rečima Murselja Haljiljija, nakon detaljne nalaize stanja naterenu te stučnih mjerenja i analize terena pomenute službe su po dogovoru sačinile komletan izvštaj koji je nama poslat u sredu  14.03.2018.godine, kazao je Murselj Haljilji i nastavio.

„Zajednički je konstatovano da je potrebno hitno preduzeti  mere u cilju obezbeđivanja bezbednog i redovnog funcionisanja života građana Restelice. Nakon detaljne analize izvještaja koji smo dobili od Nezavisne komisije za rudnike i minerale  biće preduzete konkretene mjere koje su predložili stručnjaci pomenutih komisija.

Takođe smo dogovori da se situacija neprekidno prati, da se teren obezbjdi svetlosnom signalizacijom, a i upozorili smo mještane koji imaju kuće u tom djelu da budno prate situaciju i da o svim promjenma izvještavaju policiju koja  je stalno prisutna na terenu", kazao je za gorapress direktor Murselj Haljilji.

 

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš