Dragaš: Šumari izbodeni nožem u ataru sela Orčuše

Dva šumara, službenika Kosovske agencije za šume, su tokom jučerašnje kontrole na terenu u ataru sela Orčuša u opštini Dragaš, primijetili su da u njihovoj zoni odgovornosti dvije osobe bespravno sjeku šumu i kradu drva.

Dragaš: Šumari izbodeni nožem u ataru sela Orčuše

"Čim su službene osobe zatražile da legitimišu osumnjičene, jedan od njih je napao šumare nožem nanevši im teške tjelesne ozljede. Oni su hitno prebačeni u Centar porodične medicine u Dragašu, a zatim u Regionalnu bolnicu u Prizrenu. Žrtve ovog slučaja su službene osobe koje su napadnute dok su obavljale svoju dužnost", navodi se u izvještaju iz policije.

Osumnjičeni D.H, državljanin Albanije rođen 1999. godine i D.H, također državljanin Albanije rođen 2001. godine, osim bespravne sječe šume, počinili su i druge radnje koje su u suprotnosti sa zakonom - ilegalan prelazak granice, gdje su napali i prouzročili teške tjelesne ozljede službenim osobama, a kasnije uspjeli pobjeći na teritoriju Republike Albanije.

"Policija je odmah došla na mjesto događaja i kroz istražno-operativne puteve uspjela saznati identitet osumnjičenih osoba te u saradnji s Policijom Albanije i organima pravosuđa oni će uskoro biti privedeni. U vezi s ovim slučajem obavješten je nadležni tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Prizrenu“, stoji na kraju saopštenja iz Policije Kosova.

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš