Koalicija Vakat

Radeša: U Gori više ne smije biti podjela

Večeras je Koalicija Vakat održala predizorni skup u selu Radeša. Predsjednik DSV-a i nosilac liste, Usmen Baldži predstavio je kandidate sa liste, koji su prisutnima predstavili program Koalicije Vakat.

Kandidati sa liste su govorili o problemima i prioritetima s kojima se građani Gore svakodnevno suočavaju.

Kao jedan od najvećih poblema istaknut je problem migracije, a kandidati sa liste istakli su da je jedino rješenje ovog problema zapošljavanje koje jedino moguće ulaganjem u mala i srednja preuzeća, kao i dovođenjem stranih investitora koji će otvoriti nova radna mjesta i zapošljavanjem preostalog stanovništva, to je jedan od glavnih prioriteta  Kolacije Vakat, istaknuto je na skupu.

Kandidat za gradonačelnika, Šerif Aga nakon izlaganja svog programa  zatražio je  podršku  od svih građana, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju  „Nama nisu potrebne podjele, nama je potreno jedinstvo. U jedinstu je naša snaga“, istako je Šerif Aga.

Kandidati sa liste Koalicije Vakat, govorili su o proporcionalnom zapošljavanju u svim institucijama, boljoj zdrastvenoj, zaštiti, decentraizaciji, rješavanju pitanja odvoza smeća, izboru seoskih odbora, međugraničnom povezivanju, povezivanu unutar Gore, boljem obrazovanju, većoj sigurnosti u pogranićnim selima kao  i mnogim važnim pitanjima koji će poboljšati život stanovnka Gore.

Jedinsto je više puta isticano kao inperativ. Predstavnici koalcije Vakat su istakli da su i dalje spremni za koaliciju  sa svim partijama iz Gore.

Ako se nismo dogovorili prje izbora neophodno je da to uradima nakon prvog kruga. Moramo se zajednički dogovoriti ako naš kandidat ne prođe za gradonačelnika koga ćemo podržati. Moramo sklopiti stabilnu koaliciju  i izvući maksimum za svoju zajednicu, istakli su kandidati sa liste Kolacije Vakat.

Nakon predstavljanja programa Kolicije Vakat mještanima Radeše, grašani su  postavljali pitanja koja su uglavnom bila vezana za koalicije nakon prvog kruga. Bilo je i zamjerki koje su se odnosile na sve partije, a toje da se sela posećuju samo tokom izbora.

Plaćeni sadržaj

Izvor: (Redakcija/gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš