U „Odžinoj mahali“ (Peterce)

Radeša: Počeli radovi na izgradnju nove džamije

Ovih dana su počeli radovi na izgradnju nove džamije u Gornjoj Radeši (Odžino mahalo - Preterce).

  • Foto: Mina Emini
  • Foto: Mina Emini
  • Foto: Mina Emini
  • Foto: Mina Emini

Selo Radeša ima dvje džamije, jednu u Donjoj Radeši, i drugu u Gornjoj Radeši. Ovo je treća džamija i kako su za portal gorapress kazali iz inicijativnog odbora ona će biti sagrađena u “Odžinoj mahali”, poznatijoj kao Peterce.

Veljija Aljizot jedan od pokretača i član inicijativnog odbora zajedno sa Maksutom Zećiri kazao je za naš portal da su oni započeli ovu akciju kako bi izgradili Allahovu kuću u ovoj mahali koje je dosta udaljena od centra.

“Započeli smo radove sredstvima prikupljnih od humanih ljudi. Naše mahalo je malo i svjesni smo da bez pomoći dobrih i humanih ljudi koji žele da pomognu da se igradi Allahova kuća, teško da bi stigli do cilja. Mi smo ovaj hajrli posao započeli sa vjerom u Allaha i sigurni smo da će pomoć stići u parvo vrijeme i da ćemo uz Allahovu pomoć sagraditi lijepu džamiju u našoj mahali”, kaže Aljizot i nastavlja.

“Ovom prilikom pozivamo sve one koji žele da pomognu i učestvuju u izgradnji Allahove kuće, uplate sredstva na žiro račun koji smo otvorili ili lično kontaktiraju inicijativni odbor”.

Rekao Allahov poslanik, sallallahu ‘alejhi we sellem: „Ko sagradi radi Allaha džamiju, pa makar bila i kao ptičije gnijezdo, Allah će mu sagraditi kuću u džennetu“. (Ahmed, Ibn Hiban)

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš