Saopštenje udruženja dijaspore Gore

"Ne damo ni pedalj naše zemlje"

Poštovani našinci bilo gde da se nalazite u ovim zaista presudnim trenucima za naš toprak, za ono što nam jedino od iskona pripada, za ono što nam pokušavaju oteti.

"Ne damo ni pedalj naše zemlje"

Događaji koji se dešavaju sa našim selom Vraništem, je samo još jedna alka u nizu od okova koje nam se žele staviti oko naše neotuđivU zemljU, oko naših nogu, oko našeg bića.

UDG koje je još uvek u nekoj završnoj fazi do potpunog formiranja, je ne dirnuto, već je zgroženo nad ovim što se dešava kod nas u našoj, jedinoj, i nijednog pedlja neotuđivoj zemlji, za koje smo mislim svi odreda čvrsto spremni da je branimo svim sredstiva.

UDG ovim putem snažno podržava meštane sela Vraništa da istraju u ovoj pravednoj borbi protiv bezskrupuloznih uzurpatora koji nam žele oteti i ono najdragocenije, - vodu.

Sa najsirkenijim žaljenjem se osvrćemno na to da fizički nismo sa vama. Ali budite ubeđeni da i naša srca kucaju istim ritmom kao i vaša, da u našim venama teče ista ona uzavrela krv koja udara u slepoočnicu.

Budimo ka mravi pa istrajmo na zajedništvu, budimo kao pčele pa se okupimo svo oko jedne jedine naša matice, - Gore.
Jer ako nam maticu oduzmu nestaćemo i mi. Mi duge matice nemamo.

Ovim putem pozivamo čitavu dijasporu na sve četiri meridijana da svim sredstvima podrže našu braću, naše sestre rođake , prijatalje, da istraju do kraja.

Ovim putem pozivamo građanstvo Gore da proteste omasovi, jer samo omasovljenjem možemo dokazati ono što ijesmo, jedan roganizam, jedno telo, jeden um i jedan cilj; ta da svima jasno poručimo:

"NE DAMO NI PEDALJ NAŠE ZEMLJE"

S poštovanjem
UDG

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš