Posjetioci u Prizrenu se žale zbog seksualnog uznemiravanja

Erdiz Driza ima pansion u Prizrenu, ali u posljednje vrijeme često je slučaj da se njegovi gosti vraćaju traumatizovani od šetnje u ovom gradu.

Posjetioci u Prizrenu se žale zbog seksualnog uznemiravanja

Driza je ispričao slučajeve kada su strani posjetioci seksualno uznemiravani, čak su pokušavali da ih prisile na seksualne odnose. On kaže da ima slučajeva kada osim dodira, nekoliko osoba turistima pokazuju pogrešan put, kako bi ih seksualno zlostavljali.

“Ovo je već treći put da se pojavljuje takva vrsta pojave. Mi smo naučeni da im govorimo, ali stranci nisu previše uznemireni time. Međutim, kada se dogodi da ih dodiruju, onda to postane loše. Preseču im put i izazivaju ih, ili pokazuju im pogrešan put i odnose ih nekim drugim putem, kako bi pokušali da ih dodiruju”, rekao je Driza.

On kaže da turisti ove slučajeve ne prijavljuju policiji, jer ne žele da vrijeme izgube baveći se policijom.

“Ne prijavljuju policiji, jer njihovo vrijeme boravka u Prizrenu je veoma kratko. Oni ne žele za dva dana koliko borave u Prizrenu, da gube vrijeme sa policijom. Zato i ne prijavljuju”, rekao je on za Insjaderi.

Vlasnik lokala u Prizrenu je ispričao kada su nekoliko osoba opljačkale posjetioca iz Japana, a najveća štete je bila krađa pasoša, zbog čega je trebao da čeka 10 dana, dok mu nije donijet novi pasoš iz Japana.

“Nekoliko osoba je pretuklo Japanca i ukrali mu ranac. Ovaj slučaj je prijavljen u policiji, ali krivci još nisu pronađeni. Posjetioc je bio zabrinut jer je trebao čekati 10 dana dok mu nisu donijeli novi pasoš iz Japana, jer su mu ukrali i pasoš”, rekao je Driza.

Za ove incidente nisu obavešteni u Opštini Prizren i regionalnoj direkciji policije.

Predsjednik opštine Prizren, Mytaher Haskuka je rekao da nije obaveštene u vezi ovih slučajeva, tražeći od građana da se obrate policiji kada naiđu na ovakvo uznemiravanje.

“Nismo obavješteni za ove slučajeve. Za to je zadužena policija. Ali, pozivam sve građane da kada naiđu na takve slučajeve da prijave policiji, kako bi se preduzele odgovarajuće mjere”, rekao je Haskuka.

Prizrenac, Erdiz Driza, izrazio je zabrinutost, zbog toga ako se nastavi ova pojava seksualnog uznemiravanja, može se oštetiti turizam na Kosovu.

“Ovo može izazvati probleme turizmu na Kosovu. Sada kada smo se pojavili na Nacional Geopgraphic, ako se govori o takvim slučajevima, onda bi bilo loše po državi što se tiče turizma”, rekao je Driza.

Izvor: (kosovo24sata.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš