Saopštenje za javnost

“Politički kameleon”

Nakon smjene Fatira Berzatija, sa mjesta zamjenika ministra ekonomskog razvoja i imenovanje Hamza Baljeta na njegovom mjestu, politička partija Pokret za Goru poslala je saopštenje za javnost na adresu web portala gorapress.net koje objavljujemo u cjelosti.

“Politički kameleon”

Povodom smene zamenika ministra u vladi Kosova Fatira Berzatija i imenovanja novog zamenika u liku Balje Hamza, normalnom čoveku više ne može biti jasno kako narod tj. glasači u Gori uvek uspevaju da izaberu političara takvog kalibra, kao što je Adem Hodža, koji ih predstavlja u Parlamentu Kosova. Na stranu što mu je bila greška i kod prvog predloga da zamenik ministra bude osoba koja ne živi u Gori, koga većina u Gori ne poznaje, a o njegovim sposobnostima i zaslugama za Goransku zajednicu nema se šta reći. Ovde je reč o tome da Adem Hodža kao poslanik u Parlamentu Kosova, po zagarantovanoj šemi za Goransku zajednicu, ignoriše biračko telo u Gori te ne daje šansu kadrovima iz Gore. Razlozi za ovo mogu biti samo privatni, interesni, familijarni, kumovski…

Predlogom da novi zamenik ministra bude Hamza Balje napred izneta konstatacija se jos jasnije potvrđuje. Naime, Adem Hodža je predsednik Jedinstvene Goranske Partije (JGP), koja je na parlamentarnim izborima izašla samostalno. Hamza Balje je predsednik Centralne Demokratske Unije (CDU) sa sedištem u Prizrenu, bošnjačke partije koja je na parlamentarnim izborima izašla sa koalicijom Vakat. U parlamentarnoj praksi je nepoznat slučaj da partija, u ovom slučaju JGP, ustupi mesto u Vladi čoveku iz druge, za prilike u Gori čak suparničke partije. Razlozi su, opet privatni, interesni, familijarni (badžovci)… Ponovo je na delu nepoštovanje izborne volje građana Gore i ignorisanje kadrovskog potencijala u Gori.

Moguće je da su razlozi i dublje prirode. Tako da, ako uzmemo u obzir da je Adem Hodža na lokalnim izborima 2013. godine bio na listi CDU, pod sumnjivim izgovorom da je to Jedinstvena goranska lista, a da mu je sadašnja partija tj. JGP samo u naslovu goranska, koja nema partijsku strukturu a u kojoj gravitiraju i pripadnici drugih partija, jasno je da se radi o klasičnom političkom kameleonu. Maskira svoje pravo lice u cilju sto dužeg ostanka na vlasti. U prilog ovome ide i činjenica da je na parlamentarnim izborima dobio više glasova van Gore, tako da se može naslutiti da je spreman da se prefarba u raznim bojama radi karijerizma i čisto ličnih interesa.


Predlogom da Hamza Balje bude izabran za zamenika ministra Adem Hodža stvara novi dil za naredne parlamentarne izbore. Naime , sledi protivusluga od predsednika CDU-a za obezbeđenje glasova Ademu Hodži za novi mandat.\
Ovde valja ponoviti rečenicu sa početka teksta : normalnom čoveku više ne može biti jasno kako narod tj. glasači u Gori uvek uspevaju da izaberu političara takvog kalibra, kao što je Adem Hodža.

 

Pokret za Gora

Armend Jamini

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš