Podjeljeni udžbenici iz BIH u Brodu

Baldži: Udžbenici će znatno povećati kvalitet nastave

U četvrtak 4. Februara, Zamjenik ministra obrazovanja, Usmen Baldži, u pratnji direktora Obrazovanja u Opštini Dragaš, Hajri Ramadanija, kao i Koordinatora u nastavi na bosanskom jeziku, Adnana Redžeplara, posjetio je osnovnu i nižu srednju školu “ Zenuni” u Brodu, i tom prilikom podjelio učenicima udžbenike iz BIH, koje su finasirane od strane vlade Kosova.

Obraćajući se prisutnim nastavnicima i učenicima, Zamjenik ministra obrazovanja, Usmen Baldži je između ostalog kazao: „ Siguran sam da će nabavka udžbenika uticati na poboljšanje obrazovanja, a takođe sam siguran i da će ovi udžbenici pomoći i nastavnicima, jer će im znatno biti olakšan rad. Koristim ovu priliku da se najiskrenije obratim učenicima sa jednom molbom i ujedno i savjetom da povećaju interes za učenje albanskog jezika, koji se u školama izučava kao jezik sredine, radi  lakše i bolje integracije u Kosovsko društvo“, kazao Zamjenik ministra, Usmen Baldži i nastavio.

„Ministarstvo Obrazovanja nauke i tehnologije radi postizanja što boljih rezultata u učenju organizuje razne treninge sa učenicima i nastavnicima iz određenih predmeta, imamo programe za dodatni rad sa učenicima prije nacionalnog testa i ja se nadam da će sve te aktivnosti koje Ministarstvo poduzima znatno podići kvalitet obrazovanja na Kosovu, kazao je između ostalog zamjenik ministra Obrazovanja

Prisutnima se obratio i  Koordinator u nastavi  na Banskom jeziku Adnan  Redžeplar koji je   između ostalog naglasio. „Danas sam ovdje među vama sa zamjenikom ministra obrazovanja u vladi Kosova, Usmenom Baldžijem  i direktorom obrazovanja u Dragašu Hajri Ramadanom. Došli smo  da vam podjelimo ove izuzetno kvalitetne  udžbenike „ Slovodare“, kakao bi ste sticali nova znanja, u kojima su svi ravnopravni i u kojima Džafer ne nosi samo džak, već je Džafer i doktor i informatičar i profesor. Kazao je Adnan Redžeplar i nastavio.

„ Ovo je udžbenik odakle će te praviti prve korake ka vrijednostima, prije svega ljudskim i intelektualnim, bez bilo kakvih kompleksa i predrasuda, na ravnopravnoj osnovi sa svima, dokazujući time da među nama ima vrijednih i poštenih marljivih.

 Ne sumnjam  ni jednog trena da će ovaj udžbenik biti podstrek da još više i još bolje radimo, i postižemo rezultate u sveri nauke kulture i napredka našeg društva. Ja vam na kraju želim da budete što uspešniji u postizanju svojih ciljeva.

Veoma srećan i radostan zbog dopremanja udžbenika direktor škole u Brodu, Ćenan Skenderovski je između ostalog kazao: „Ovo je veliki momenat u obrazovanju, u nastavi na bosanskom jeziku kako za nastavno osoblje tako i za učenike naše škole. Kazao je direktor Ćenan i nastavio. “Radujemo se i sa nestrpljenjem smo očekivali ovaj dan. Sa novim udžbenicima siguran sam da ćemo kvalitet obrazovanja podići na veći nivo, što ne mislim da su dosadašnji udžbenici korišćenji u nastavi bili loši. Učenici u nastavi na bosanskom jeziku od danas su u mogućnosti da koriste udžbenike matične države, imamo razlog više da na licima učenika vidimo osmjeh”, istako je između ostalog direktor škole,  Ćenan Skenderoski.

Izvor: (Gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš