Počeli radovi na rekonstrukciji i proširenju puta Dragaš – Brod

Ovih dana su počeli radovi na proširenju i rekonstrukciji puta od Dragaša do Broda. Radove na proširenju puta izvodi građevinska firma „ KAG“.

Projekat je financiran od strane Ministarstva infrastrukture Kosova. Pored proširenja puta projektom je predviđeno i postavljanje novog asfalta, kao i skraćivanje pojedinih krivina koje su bile jako opasne.

Zamjenik ministra obrane i predsjednik Demokratske stranke Vatan, Adnan Redžeplar, juče je u pratnji potpredsjednika Opštine Dragaš Šerifa Age, direktora infrastrukture Beana Hadžiasana, šefa Kancelarije za zajednice, Uzaira Hamze kao i odbornice u SO Dragaš, Zinaide Elmazi,  obišao dionice puta na kojima se izvode radovi.

On je kazao za portal gorapress da Demokratska stranka Vatan, članica Koalicije Vakat, dugi niz godina tražila načine i upućivala zahtjeve Mintarsvu infrastrukture kao bi se izvršilo proširenje ovog puta, kao i puta od Žura do Dragaša. “Mislim da je Ministarstvo infrastrukture donjelu dobru procjenu kada je odlučilo da izađe u susret našim zahtjevima i kao što znate prije dvije godine započela na realizaciju ovog važnog projekta za našu Opštinu”, istkao je Adnan Redžeplar.

Govoreći o važnosti ovog puta Šerif Aga, potpredsjednik Opštine je kazao da je turizam jedan od glavnih stubova strategije razvoja opštine Dragaš, a on je nemoguć bez dobre infrastrukture.

“Kao što i znate u ovom djelu se nalazi i ski centar gdje se održava prvenstvo Kosova u skijanju, i bilo je veoma teško s ovakvom lošom infrastrukturom u ovom djelu naše opštine privući turiste”. Istkao je Šerif Aga.

Direktor Infrastrukture Bean Hadžiasan koji je ujedno i mještanin sela Brod kaže da je u proteklom periodu bilo nekoliko teških saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom,tako da proširenje ovog puta i potpuna rekonstrukcija sa skraćivanjem krivina pored povećanja turizma imaće veoma značajan efekta na povećanju sigurnosti saobraćaja na ovoj relaciji naročito u zimskom periodu.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš