Nove pljačke u Opštini Dragaš

Orčuša: Obijena kuća i štala, lopovi ukrali kravu i tele

Sinoć je u selu Orčuša obijena i opljačkana štala Selimi Ibe, kao i kuća vlasnika Zumreta Oručija.

--

Starica, Iba Selimi je za naš portal kazala  da je za pljačku  saznala jutros, kada je otišla u štalu da nahrani stoku.

„Bilo mi je jako teško kad sam vidjela otvorenavrata  od štale, a u unutra prazno“, kaže kroz plač starica i nastavlja. „Ukrali su mi i kravu i tele, danas sam došla  sa ovim ljudima iz sela  u policiji da prijavim slučaj, jer nemamo signala u selo da bi pozvali policiju.Policija je samo nešto zapisala i ništa. Put je danas neprohodan zbog snjega i ko zna kada će doći da slikaju, kaže Iba Selimi i nastavlja. Kazali smo i presedniku Opštine koji nam je samo reko prijavite to u policiju i ništa. Ovo je stramota, kaže uznemirena starica, hoću da mi nadoknade kravu i tele, kad nisu sposobni da nas čuvaju. To mi je sve što sam imala“, kazla je vidno uznemirena i potresena starica, Iba Selimi.

Iste noći je u blizini njenje štale  obijena i kuća Zumreta Oručija koji živi sa porodicom u unostranstvo. Šta je ukradeno iz kuće utvrdi će se nakon uviđaja policije.

„Mi zaista neznamo kome više da se obratimo“ kazala je grupa mještana sela Opčuše koja je jutros došla u Policiju i Opštinu da od nadležnih zatraži pomoć.

„ Više ni mi neznamo koliko  se pljaački dogodilo u našem selu. Samo je u poslednih godinu dana opljačkano petnaestak kuća. Izgleda da smo mi kolateralna šteta, ili je u pitanju neki vid pritiska da bi se i nas tridesetak koliko je ostalo u seli iselilo, i da prepustimo kuće ovima iz Albanije“.

 Kazali su mještani vidno uznemireni u razgovoru sa predstavnicima Kancelarije za Zajednice. „Mi smatramo da  vi imate kontakta sa međunarodnim predstavnicima, i vas molimo izvestite ih da znaju da niko nije spreman da nam zaštiti imovinu“. To je stramota.

„Mi smo se danas obratilili Kancelariji za zajednice jer smatramo da ste vi institucija koja treba najviše da brine o zajednici, a narednih dana ćemo uputiti i pismo Komitetu za zajednice kaoi i zatražiti od Komiteta za sigurnost da se održi vanredan sastanak ovog komiteta, kakao bi se preduzele konkretne mjere kojim bi se zaštitila naša imovina i sačuvali naši životi.Mi želimo da se iskoriste svi pravni mehanizni kako bi smo bili sigurni u svojoj državi.

 Takođe ćemo uputiti i jedno pismo predstavnicima naše zajednice koji su u parlamentu Kosova, da dignu glas i javno progovore o pljačkama u selu Orčuša, koji su postali svakodnevnica i na koje se adekvatno ne odgovara“, kazali su mještani sela Orčuše za portal Gorapress.net.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš